REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vařený vepřový lalok

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřový podbradek uvařený v osolené, okořeněné vodě doměkka, servírovaný například na chlebu nakrájený na plátky.


Ingredience:
1 ksvepřový lalok s kůží (podbradek)
2-3 ksstroužky česneku
5-8 kskuliček černého pepře
5-8 kskuliček nového koření
1-2 ksbobkový list
voda
sůl

Postup:
  1. Vepřový lalok s kůží opereme a vložíme do osolené vody spolu s několika stroužky česneku, bobkovým listem, kuličkami černého pepře a nového koření
  2. Vaříme cca 100-120 minut, měkký lalok necháme důkladně okapat
  3. Prochladlý krájíme na plátky a podáváme například na plátcích chleba potřených hořčicí.
Doporučení:

Čerstvě uvařený a okapaný lalok můžeme potřít česnekovou pastou a obalit v mleté pálivé paprice, nebo lalok obalit ve směsi pálivé a sladké papriky smíchané v poměru 1:1. Obě varianty dodají laloku další chuťový rozměr!

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy