Uvařený bůček potřený pikantní směsí z koření a česneku, marinovaný v alobalu 6-7 dní.
Ingredience:
1000 g | bůčku |
5 ks | kuliček pepře |
5 ks | bobkových listů |
sůl | |
voda na vaření | |
Marináda: | |
15 ks | stroužků česneku |
1 lžička | mletého pepře |
1 lžička | kari koření |
1 lžička | sladké mleté papriky |
1 lžička | grilovacího koření |
1 lžička | worcesterské omáčky |
několik kapek tabasca | |
alobal |
Postup:
1. Bůček uvaříme v celku v osolené vodě s kuličkami pepře a bobkovým listem (cca 80 minut)
2. Ještě teplý pak ze všech stran potřeme marinádou připravenou smícháním koření s worcesterskou omáčkou, tabascem a rozetřeným česnekem
3. Necháme vychladnout
4. Nakonec maso důkladně zabalíme do alobalu a necháme v lednici 6-7 dní uležet.