REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Paprikový bůček s česnekem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Libovější bůček uvařený v osolené vodě doměkka, potřený směsí z prolisovaných česneků, mleté papriky sladké a pálivé, zabalený do alobalu a odležený v chladu, poté servírovaný nakrájený na slabé plátky s chlebem.


Ingredience:
500 glibovějšího bůčku bez kosti
8 ksstroužků česneku
1 lžičkamleté papriky sladké
1/2 lžičkymleté papriky pálivé
alobal
sůl

Postup:

1. Vepřový bůček si omyjeme, nakrájíme na 5 stejných kousků, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka
2. Mezitím si oloupeme stroužky česneku, které prolisujeme a promícháme se sladkou a pálivou paprikou
3. Vařený ještě teplý bůček potřeme česnekovou směsí, zabalíme do alobalu a necháme alespoň 3 dny odležet v chladu
4. Odležený bůček nakrájíme na tenké plátky a servírujeme s chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy