Libovější bůček uvařený v osolené vodě doměkka, potřený směsí z prolisovaných česneků, mleté papriky sladké a pálivé, zabalený do alobalu a odležený v chladu, poté servírovaný nakrájený na slabé plátky s chlebem.
Ingredience:
500 g | libovějšího bůčku bez kosti |
8 ks | stroužků česneku |
1 lžička | mleté papriky sladké |
1/2 lžičky | mleté papriky pálivé |
alobal | |
sůl |
Postup:
1. Vepřový bůček si omyjeme, nakrájíme na 5 stejných kousků, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka
2. Mezitím si oloupeme stroužky česneku, které prolisujeme a promícháme se sladkou a pálivou paprikou
3. Vařený ještě teplý bůček potřeme česnekovou směsí, zabalíme do alobalu a necháme alespoň 3 dny odležet v chladu
4. Odležený bůček nakrájíme na tenké plátky a servírujeme s chlebem.