REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené

Bruschetta Rio Mare Paté s tuňákovým krémem a chilli papričkou

Opečené plátky bagety s tuňákovým krémem s chilli papričkou, tenkými kolečky červené cibule a kostičkami mladé cukety.

Bůčkové škvarky na černém pivě

Plát vepřového bůčku i s kůží nakrájený na kostky, ty opečené v troubě osolené a podlité mírně černýum pivem. Skvělé k pivu.

Cikánský chléb

Na plátky naporcovaný, upečený bůček, servírovaný na chlebu s křenem a hořčicí.

Klášterní kolínka

Vykostěná vepřová kolena rozprostřená na velký plát, potřená česnekem a naplněná rozmarýnem, jalovcem a česnekem, zatočená do rolády, posypaná cibulí, naložená do piva a upečená doměkka.

Klobásové čtyřlístky

Do listového těsta několikrát omotané delší klobásky, nakrájené po čtyřech částech na plátky – kolečka, ta vytvarovaná do tvaru čtyřlístku a upečená v troubě dozlatova.

Klobásy v kynutém těstě

Klobásy zatočené v plátcích kynutého těsta, posypané kmínem a solí, zapečené dozlatova.

Kuřecí koláč

Koláč z listového těsta ochucený směsí ze zakysané smetany, orestovaných kuřecích kousků, cibule, pórku, žampionů, vajec a petrželky, nakonec posypaný nakrájenou šunkou a upečený v troubě.

Listové šátečky s mletým masem

Šátečky z listového těsta plněné zelnou směsí, posypané kmínem a solí, upečené dozlatova.

Mumie z párečků a listového těsta

Legrační mumie vyrobené z proužků listového těsta omotaných okolo koktejlových párečků, pak upečené v troubě. Halloweenský recept.

Olivové šátečky

Listové těsto naplněné olivovou náplní, posypané sezamovými semínky a upečené dozlatova.

Párty párky

Chutné párečky zapečené v listovém těstě dochuceném podušeným zelím a hořčicí. Párty párky se skvěle hodí, jak sám název napovídá, jako součást slavnostního menu k pivu, vínu či míchaným nápojům.

Pečená vepřová žebra

V pikantní marinádě naložená uvařená vepřová žebra, dopečená v troubě.

Pečené buřty v pivu

Částečně nařezané buřty naplněné paprikou a cibulí, upečené spolu se zeleninou podlité pivem a kečupem.

Pečené ocásky

Ocásky z prasátek upravené k obírání, například k dobře vychlazenému pivu. Řezníci této části masa říkají křížová kost!

Pečený lalok

Vepřový lalok upečený doměkka, nakrájený na plátky, servírovaný například na krajících chleba spolu s dobře vychlazeným pivem.

Pikantní žebírka

Tato upečená žebírka se skvěle hodí k dobře vychlazenému pivu.

Pirohy s mletým masem

Lístkové těsto naplněné mletým vepřovým masem, upečené dozlatova, posypané kmínem i sezamem.

Pirožky s ouklejí

Takto připravené pirožky naplněné rybím masem a upečené v troubě skvěle chutnají jak k vínu, tak k dobře vychlazenému pivu.

Pizza šneci

Roláda z listového těsta ochucená rajčatovou omáčkou, plněná uzeninou a sýrem, nakrájená na plátky, upečená v troubě dozlatova ve tvaru šneků.

Pizza šneci s červeným vínem, ricottou a slaninou

Slaní šneci připravení z listového těsta potřeného zredukovanou omáčkou Dolmio Bolognese, posypaného hrudkami ricotty a obložené plátky slaniny, ve tvaru šneků upečení v troubě dozlatova.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy