REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené buřty v pivu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Částečně nařezané buřty naplněné paprikou a cibulí, upečené spolu se zeleninou podlité pivem a kečupem.


Ingredience:
8 ksbuřtů
1 ksčervené cibule
1 ksžluté cibule
1 ksčervené papriky
1 ksžluté papriky
1 kspiva
2 lžíceoleje
100 mlkvalitního kečupu
sůl

Postup:

1. Očištěné papriky a oloupané cibule nakrájíme na plátky
2. Do buřtů uděláme na povrchu kousek od sebe několik šikmých zářezů a každý druhý řez nakrojíme o trochu hlubší
3. Do zářezů střídavě vložíme plátky paprik a cibule
4. Zbylou zeleninu nakrájíme na proužky, krátce orestujeme na rozehřátém oleji, přendáme do zapékací misky, zalijeme pivem rozmíchaným s kečupem a osolíme
5. Nakonec přidáme buřty, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 45 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy