REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená vepřová žebra

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V pikantní marinádě naložená uvařená vepřová žebra, dopečená v troubě.


Ingredience:
1 kgvepřových masitých žeber
5-6 kskuliček nového koření
5-6 kskuliček celého pepře
2 kscelé bobkové listy
voda
sůl
Na marinádu:
0,5 lčerného piva
1/2 balenísměsi koření Country (nebo podle chuti)
1-2 ksčervené chilli papričky
2 lžičkypepře
sůl

Postup:

1. Opláchnutá vepřová žebra dáme vařit do mírně osolené vody na cca 45 minut, poloměkka žebra vytáhneme a necháme vychladnout
2. Marinádu připravíme z černého piva, do kterého zamícháme Country koření, mletý pepř, nadrobno nasekané chilli papričky a sůl
3. Žebra hojně potřeme marinádou a marinujeme nejméně 2 hodiny
4. Žebra pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut, pak je necháme vychladit
5. Těsně před podáváním hotová žebra dáme na 10 minut do trouby vyhřáté na 230-240 °C a ihned je teplé servírujeme s čerstvým pečivem a studeným pivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy