Ocásky z prasátek upravené k obírání, například k dobře vychlazenému pivu. Řezníci této části masa říkají křížová kost!
Ingredience:
1-1,5 kg | vepřových ocásků |
celý kmín | |
sůl | |
voda na podlití |
Postup:
- Vepřové ocásky dobře očistíme a několikrát propereme ve vlažné vodě
- Vložíme je do pekáče, okmínujeme, osolíme, podlijeme trochou horké vody a dáme do předehřáté trouby na 190 °C péci
- Během pečení občas přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme horkou vodou, neublíží jim ani zastříknutí trochou piva
- Dozlatova upečené ocásky vyndáme a šťávu vydusíme na tuk
- Pečené ocásky klademe na zahřáté talíře a přeléváme vypečeným sádlem.
K ocáskům servírujeme čerstvý chléb, hořčici, křen a kyselé okurky. Vychlazený výpek je velmi chutný jako pomazánka na chlebu obloženém čerstvou zeleninou.
Poznámka:Skvělé jsou také vyuzené ocásky upečené v troubě!