REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené ocásky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ocásky z prasátek upravené k obírání, například k dobře vychlazenému pivu. Řezníci této části masa říkají křížová kost!


Ingredience:
600 gvepřových ocásků
celý kmín
sůl
voda na podlití

Postup:
  1. Vepřové ocásky dobře očistíme a několikrát propereme ve vlažné vodě
  2. Vložíme je do pekáče, okmínujeme, osolíme, podlijeme trochou horké vody a dáme do předehřáté trouby na 190 °C péci
  3. Během pečení občas přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme horkou vodou, neublíží jim ani zastříknutí trochou piva
  4. Dozlatova upečené ocásky vyndáme a šťávu vydusíme na tuk
  5. Pečené ocásky klademe na zahřáté talíře a přeléváme vypečeným sádlem.
Doporučení:

K ocáskům servírujeme čerstvý chléb, hořčici, křen a kyselé okurky. Vychlazený výpek je velmi chutný jako pomazánka na chlebu obloženém čerstvou zeleninou.

Poznámka:

Skvělé jsou také vyuzené ocásky upečené v troubě!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy