Vepřový lalok upečený doměkka, nakrájený na plátky, servírovaný například na krajících chleba spolu s dobře vychlazeným pivem.
Ingredience:
1 ks | vepřový lalok |
3-4 ks | stroužky česneku |
kmín | |
pepř | |
sůl | |
trochu vody na podlití |
Postup:
- Lalok osolíme, okořeníme pepřem, potřeme utřeným česnekem a nakonec posypeme kmínem
- Pečeme v trouby vyhřáté na 170 °C v zaklopeném pekáčku, mírně podlité vodou tak 120 minut, pak odkolpené dopečeme na kůrčičku při teplot kolem 200 °C, jednou otočíme
- Necháme při pokojové teplotě odpočinout, krájíme nejdříve po 10-15 minutách, ihned podáváme, teplé, nebo zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici 24 hodin odležet, plátky masa pak servírujeme za studena.