REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený lalok

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřový lalok upečený doměkka, nakrájený na plátky, servírovaný například na krajících chleba spolu s dobře vychlazeným pivem.


Ingredience:
1 ksvepřový lalok
3-4 ksstroužky česneku
kmín
pepř
sůl
trochu vody na podlití

Postup:
  1. Lalok osolíme, okořeníme pepřem, potřeme utřeným česnekem a nakonec posypeme kmínem
  2. Pečeme v trouby vyhřáté na 170 °C v zaklopeném pekáčku, mírně podlité vodou tak 120 minut, pak odkolpené dopečeme na kůrčičku při teplot kolem 200 °C, jednou otočíme
  3. Necháme při pokojové teplotě odpočinout, krájíme nejdříve po 10-15 minutách, ihned podáváme, teplé, nebo zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici 24 hodin odležet, plátky masa pak servírujeme za studena.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy