REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní žebírka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tato upečená žebírka se skvěle hodí k dobře vychlazenému pivu.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 kgvepřových masitých žeber
4 ksstroužky česneku
2 kschilli papričky
1 ksstředně velké cibule
4 lžíceoleje
2 lžíceworcesterské omáčky
2 lžícesojové omáčky
2- 3 lžícemedu
citrónová šťáva
mletý černý pepř
sůl
olej na pomazní pekáče

Postup:

1. Nejprve si připravíme marinádu; cibuli jemně nasekáme, chilli papričky zbavíme osemení a nakrájíme je na jemno, česnek utřeme se solí
2. Všechny ingredience (samozřejmě vyjma žeber) smícháme, okořeníme a dle chuti přidáme citrónovou šťávu
3. Marinádou potřeme žebírka a necháme je v chladu nejméně 2 hodiny odležet
4. Pak je vyskládáme do pekáče potřeného olejem
5. Žebírka pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C cca 45 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy