REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pirohy s mletým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lístkové těsto naplněné mletým vepřovým masem, upečené dozlatova, posypané kmínem i sezamem.


Ingredience:
400 gvepřového masa
1 bal.lístkového těsta
1 kscibule
1 kscibule nasekané nadrobno
1 ksžloutku na potření
2 ksbrambor
1 lžícenasekané petrželky
1 lžičkasádla
několik zrnek pepře
mletý pepř
masový vývar
kmín na posypání
sezam na posypání
sůl

Postup:

1. Vepřové maso uvaříme ve slané vodě doměkka s jednou oloupanou cibulí a několika zrnkami pepře, pak maso vyndáme a umeleme společně s oloupanými, uvařenými bramborami
2. Masovou směs osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku, nadrobno nasekanou cibuli zpěněnou na sádle, vše dobře promícháme a podle potřeby přidáme masový vývar, aby směs byla vláčná
3. Balíček lístkového těsta rozválíme na pomoučeném vále, nakrájíme na čtverce, na každý rozložíme připravenou masovou směs, přehneme, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a sezamem 4. Pirohy naskládáme na plech vyloženým papírem na pečení a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova (asi 20 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy