Lístkové těsto naplněné mletým vepřovým masem, upečené dozlatova, posypané kmínem i sezamem.
Ingredience:
400 g | vepřového masa |
1 bal. | lístkového těsta |
1 ks | cibule |
1 ks | cibule nasekané nadrobno |
1 ks | žloutku na potření |
2 ks | brambor |
1 lžíce | nasekané petrželky |
1 lžička | sádla |
několik zrnek pepře | |
mletý pepř | |
masový vývar | |
kmín na posypání | |
sezam na posypání | |
sůl |
Postup:
1. Vepřové maso uvaříme ve slané vodě doměkka s jednou oloupanou cibulí a několika zrnkami pepře, pak maso vyndáme a umeleme společně s oloupanými, uvařenými bramborami
2. Masovou směs osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku, nadrobno nasekanou cibuli zpěněnou na sádle, vše dobře promícháme a podle potřeby přidáme masový vývar, aby směs byla vláčná
3. Balíček lístkového těsta rozválíme na pomoučeném vále, nakrájíme na čtverce, na každý rozložíme připravenou masovou směs, přehneme, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a sezamem 4. Pirohy naskládáme na plech vyloženým papírem na pečení a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova (asi 20 minut).