Kdo by nemiloval v troubě upečená, mírně pikantní křidélka! A co k nim naservírovat skvělé hranolky Crispers od firmy McCain a domácí salátek z bílého zelí, koriandru, cukru, oleje, pepře a soli. Pak tu máme úžasný oběd nebo mlsání k dobře vychlazenému pivu.
Ingredience:
1 kg | kuřecích křídel |
Na marinádu: | |
4 lžíce | kvalitního kečupu |
2 lžíce | tmavé sójové omáčky |
1 lžíce | rajského protlaku |
1 lžíce | třtinového cukru |
1 lžíce | oleje |
1 lžička | uzené papriky |
Na zelný salát: | |
300 g | bílého zelí |
1 snítka | koriandru |
1 lžíce | oleje |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Nejprve si připravte marinádu na křídla. V misce promíchejte kečup, protlak, sójovou omáčku a třtinový cukr s uzenou paprikou a olejem. Křídla rozdělte na horní a spodní díl a všechny části s omáčkou dobře promíchejte. Nechte marinovat dle svých časových možností.
- Křídla rozložte v jedné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem, na druhý plech vysypte balení hranolků Crispers. Oboje pečte v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova po dobu asi 30 minut.
- Než se křídla a hranolky upečou, připravte si zelný salátek. Bílé zelí nastrouhejte anebo nakrájejte nožem na tenké proužky. Rukama je důkladně promačkejte, aby změkly. Zelí promíchejte s nasekaným koriandrem, přidejte olej, sůl a pepř.
- Před podáváním salát promíchejte a servírujte společně s lepkavými křidélky a pečenými hranolky.
Recept k článku: Stylové streetfoodové recepty pro vás a vaše přátele