REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Listové šátečky s mletým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Šátečky z listového těsta plněné zelnou směsí, posypané kmínem a solí, upečené dozlatova.


Ingredience:
250 glistového těsta
1 ksvejce na potření
kmín a hrubá sůl na posypání
Na náplň:
2 lžíceoleje
300 gkysaného zelí
150 gmletého masa
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Cibuli i stroužky česneku oloupeme, vše nakrájíme na malé kousky, nasypeme do kastrolu s rozehřátým olejem a lehce orestujeme
2. Přidáme mleté maso a za stálého míchání opečeme, nakonec vložíme překrájené kysané zelí, ochutíme solí i mletým pepřem a pod pokličkou zlehka podusíme, pak necháme vychladnout
3. Listové těsto rozválíme na tenký plát, rozkrájíme na stejně velké čtverce, do každého čtverce dáme trochu zelné směsi, okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem, cípy těsta složíme k sobě a dobře přitiskneme
4. Šátečky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem i hrubou solí, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 20 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy