Šátečky z listového těsta plněné zelnou směsí, posypané kmínem a solí, upečené dozlatova.
Ingredience:
250 g | listového těsta |
1 ks | vejce na potření |
kmín a hrubá sůl na posypání | |
Na náplň: | |
2 lžíce | oleje |
300 g | kysaného zelí |
150 g | mletého masa |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Cibuli i stroužky česneku oloupeme, vše nakrájíme na malé kousky, nasypeme do kastrolu s rozehřátým olejem a lehce orestujeme
2. Přidáme mleté maso a za stálého míchání opečeme, nakonec vložíme překrájené kysané zelí, ochutíme solí i mletým pepřem a pod pokličkou zlehka podusíme, pak necháme vychladnout
3. Listové těsto rozválíme na tenký plát, rozkrájíme na stejně velké čtverce, do každého čtverce dáme trochu zelné směsi, okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem, cípy těsta složíme k sobě a dobře přitiskneme
4. Šátečky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem i hrubou solí, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 20 minut).