REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Klášterní kolínka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vykostěná vepřová kolena rozprostřená na velký plát, potřená česnekem a naplněná rozmarýnem, jalovcem a česnekem, zatočená do rolády, posypaná cibulí, naložená do piva a upečená doměkka.


Ingredience:
2 ksvepřová kolena
2 kspaličky česneku
2 ksvětší cibule
0,5 lsvětlého piva
rozmarýn
jalovec
sůl

Postup:

1. Kolena očistíme, oškrábeme kůžičku, vykostíme pomocí podélného řezu, osolíme, potřeme česnekem, jalovcem a snítkou rozmarýnu
2. Na oba pláty rozložíme stroužky česneku, snítky rozmarýnu a jalovce, pevně srolujeme motouzem, kolena vložíme do pekáče a hojně posypeme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí a zalijeme na několik hodin pivem
3. Pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C, asi 70-90 minut, dozlatova, během pečení rolády občas otočíme a přeléváme výpekem, až zůstane jen malé množství šťávy
4. Kolínka zbavíme motouzů, nakrájíme na plátky (bylinky s česnekem uprostřed rolád můžeme, ale nemusíme odstranit) a podáváme teplá, nebo i studená, s čerstvým chlebem a dobře vychlazeným pivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy