REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cikánský chléb

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na plátky naporcovaný, upečený bůček, servírovaný na chlebu s křenem a hořčicí.


Ingredience:
800 gvepřového bůčku
500 gchleba
80 goloupaný čerstvý křen
50 gpapriky kapie
50 ghořčice
15 gsoli
10 gsušeného česneku
2 gkmínu
1 gmletého černého pepře

Postup:

1. Opláchnutý, kostí a kůže zbavený bůček nakrájíme na plátky
2. Maso mírně naklepeme paličkou, osolíme, dochutíme pepřem a potřeme česnekem, který jsme rozmíchali ve vlažné vodě
3. Připravené plátky masa rozložíme na plocho do pekáče, posypeme kmínem, mírně podlijeme vodou a v troubě vyhřáté na 200 °C upečeme do měkka
4. Dozlatova upečené plátky masa klademe na krajíčky chleba, potřeme hořčicí, posypeme oloupaným, nastrouhaným křenem a ozdobíme kapií.

Doporučení:

Česnek můžeme použít i čerstvý, utřený se solí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy