Na plátky naporcovaný, upečený bůček, servírovaný na chlebu s křenem a hořčicí.
Ingredience:
800 g | vepřového bůčku |
500 g | chleba |
80 g | oloupaný čerstvý křen |
50 g | papriky kapie |
50 g | hořčice |
15 g | soli |
10 g | sušeného česneku |
2 g | kmínu |
1 g | mletého černého pepře |
Postup:
1. Opláchnutý, kostí a kůže zbavený bůček nakrájíme na plátky
2. Maso mírně naklepeme paličkou, osolíme, dochutíme pepřem a potřeme česnekem, který jsme rozmíchali ve vlažné vodě
3. Připravené plátky masa rozložíme na plocho do pekáče, posypeme kmínem, mírně podlijeme vodou a v troubě vyhřáté na 200 °C upečeme do měkka
4. Dozlatova upečené plátky masa klademe na krajíčky chleba, potřeme hořčicí, posypeme oloupaným, nastrouhaným křenem a ozdobíme kapií.
Česnek můžeme použít i čerstvý, utřený se solí.