REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč z listového těsta ochucený směsí ze zakysané smetany, orestovaných kuřecích kousků, cibule, pórku, žampionů, vajec a petrželky, nakonec posypaný nakrájenou šunkou a upečený v troubě.


Ingredience:
1 ksbalíčku listového těsta
mouka na pomoučení + máslo na vymazání
100 gzauzené kuřecí šunky
vejce na potření
Na směs:
4 kskuřecích prsních řízků
2 kszakysané smetany
2 ksvajec
1 kscibule
žampiony
pórek
čerstvá petrželka
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Kuřecí maso očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme
2. V pánvi na troše rozehřátého oleje orestujeme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené prsní řízky, opečeme je, přidáme na kolečka nakrájený pórek, očištěné na plátky nakrájené žampiony, zalijeme zakysanou smetanou, promícháme, podle chuti osolíme, opepříme, nevaříme, ale jen prohřejeme a sundáme z tepla
3. Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme, dáme do máslem vymazané koláčové formy a na několika místech propíchneme vidličkou
4. Do mírně prochladlé připravené směsi rozklepneme vejce, přidáme na drobno nasekanou petrželku, promícháme a vlijeme do připravené koláčové formy, celý povrch zasypeme šunkou pokrájenou na drobné proužky a okraje koláče potřeme rozšlehaným vajíčkem
5. Vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 25 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy