REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Klobásy v kynutém těstě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klobásy zatočené v plátcích kynutého těsta, posypané kmínem a solí, zapečené dozlatova.


Ingredience:
400 g hladké mouky
20 gdroží
200 mlvlažného mléka
3 lžíceoleje
8 ksklobás
2 ksžloutků
1 ksvejce na potření
kmín
pekařská sůl

Postup:

1. Z droždí, trochy mléka, lžičky mouky uděláme kvásek a necháme ho v teple vzejít
2. Zbylou mouku prosijeme do mísy, přidáme žloutky, olej, sůl, zbylé máslo, vzešlý kvásek a vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout
3. Hotové těsto rozválíme na plát silný asi 1 cm, rozkrájíme na 8 čtverců, na každý položíme jednu klobásu, dva protilehlé cípky potřeme rozšlehaným vejcem, přeložíme přes sebe a klobásu zabalíme
4. Vzniklé šátečky dáme na plech, necháme ještě chvíli kynout, potom je potřeme zbytkem rozšlehaného vejce, posypeme kmínem, solí a ve vyhřáté troubě pečeme při 180 °C dozlatova (asi 15 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy