Do listového těsta několikrát omotané delší klobásky, nakrájené po čtyřech částech na plátky – kolečka, ta vytvarovaná do tvaru čtyřlístku a upečená v troubě dozlatova.
Ingredience:
1 balení | listového těsta |
2 ks | delší klobásy |
papír na pečení | |
mouka na pracovní plochu |
Postup:
1. Těsto si rozválíme na pomoučené pracovní ploše na šířku klobásy a délku tak, abyste jsme každou klobásu obalili alespoň 2x, lépe i 3×2. Obalenou klobásu zamotanou v těstě řežeme každé 4 plátky, ale řez zastavíme na spodku klobásy (čili nedořežeme až dolů, úplně nepřekrojíme), až po čtvrtém plátku prořízneme úplně, plátky-kolečka stočíme po jednom tak abychom vytvořili čtyřlístek
3. Takto si nařízneme obě klobásy a uložíme na plech s pečícím papírem
4. Upečeme při 200 °C, pečeme tak 15 minut dozlatova a podáváme jak teplé, tak studené.
Čtyřlístky před pečením můžeme potřít rozšlehaným žloutkem a posypat bylinkami, pepřem, hrubozrnnou solí, mákem …
Poznámka:Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené – Iva.