REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

bez masa


Batátové chipsy s česnekovým dipem

Batáty nakrájené na hranolky, pečené s kapkou oleje v troubě. Podávané s dipem z tatarské omáčky, česneku a citronové šťávy.

Bramborové lívance s koprovou brynzou

Na Zahradě Čech získal v celostátní soutěži tento neobvyklý recept na slané bramborové lívanečky bronzovou medaili.

Bramborové spirály

Podlouhlé brambory nakrájené nožem do spirály, napíchané na špejlích, usmažené dozlatova v rozpáleném oleji, nebo upečené v troubě. Recept podle reportéra Ládi Hrušky.

Bramborové topinky

Zprudka upečené plátky větších brambor, máčené v husím sádle ochuceném česnekem.

Brynzové tyčinky II.

Slané tyčinky z brynzy a dalších ingrediencí, upečené v troubě dozlatova.

Cibulová kolečka v sýrovém těstíčku

Na pánvi v horkém oleji usmažená kolečka cibule namočená předtím v těstíčku z nastrouhaného sýru, strouhanky, vajec a koření.

Cibulové kroužky s křenovou omáčkou

Je to tady, konečně jsme si pro vás nachystali recept na fenomenální cibulové kroužky. Klasika, která nikdy neomrzí. Poslouží třeba jako pikantní večeře ze surovin „co dům dal“. Navíc na cibuli bychom rozhodně neměli zapomínat, už jenom pro její antibakteriální účinky. Chcete-li, aby byl pokrm výraznější, zvolte bílou cibuli. Kdo naopak touží po jemnější a nasládlejší variantě, preferujte červenou. A co je dokonalým společníkem cibulových kroužků? Správně, nějaký dip nebo omáčka. Tu naši jsme dochutili smetanovým křenem. Nechte si chutnat.

Cuketová směs na topinky

Směs z cukety, cibule, česneku a kečupu.

Cuketové chipsy

Na tenké plátky nakrájená kolečka cukety, rozložená na plech vyložený papírem na pečení, osolená, pokapaná olivovým olejem, v troubě upečená.

Cuketový tatarák

Tatarák z cuket ochucený navíc dužinou rajských jablíček, servírovaný nejlépe na topinkách.

Čekankové lodičky

Nechte se inspirovat netradičním receptem k hranolkům. Jde o listy čekanky plněné dvěma slanými krémy – dipy, lodičky z čekanek ozdobené paprikou a hráškem, servírované s hranolky, které ale nesmažíme, ale pečeme!

Domácí bramborové chipsy s dipem Bornier

Doma vyrobené bramborové lupínky servírované s jemnou hořčičnou omáčkou.

Dýně v sezamovo-šalvějovém těstíčku se sýrovým dipem

Vyzkoušejte také tento podzimní recept od značky Fino a Karolíny Kamberské na dýni v sezamu, která je skvělou pochutinou k pivu či vínu, namáčená do sýrového dipu.

Eidamové tyčinky

V troubě povolené kousky eidamu.

Falešný tatarák

Z olomouckých tvarůžků, brambor, žloutků, másla, cibule a hořčice připravený chutný vegetariánský tatarák.

Falešný tatarák z hub

Podušené houby dochucené až na talíři přímo strávníkem, servírované s topinkami.

Feta nakládaná s bylinkami

Typický řecký sýr skvělé chuti naložený do směsi sušených bylinek a česneku, marinovaný v chladnu v olejové lázni.

Fritované chlebové hranolky

Chlebová pikanterie.

Grilovaný bramborový salát

Předem povařené čtvrtky brambor pečené na grilu dozlatova. Smíchané s tatarskou omáčkou, jarní cibulkou, chilli, citrónovou šťávou, koriandrem a pepřem.

Grilovaný hermelín

Ve fritovacím hrnci ugrilovaný pikantní hermelín.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy