REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové spirály

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podlouhlé brambory nakrájené nožem do spirály, napíchané na špejlích, usmažené dozlatova v rozpáleném oleji, nebo upečené v troubě. Recept podle reportéra Ládi Hrušky z TV Nova.


Ingredience:
nejlépe podlouhlé neoloupané brambory
olej na smažení
špejle
sůl
(bylinky na dochucení, další koření dle chuti)

Postup:

1. Neoloupané brambory očistíme (případně špičky brambor odřízneme), následně každou propíchneme špejlí
2. Do brambory na prkénku zařízneme nůž a spirálovitě otáčíme bramborou, až ji nařízneme po celé délce, naříznuté brambory na špejli trochu natáhneme
3. Bramborové spirály pak osmažíme, buď ve fritéze nebo upečeme v troubě; po osmažení ve fritéze nebo fritovacím hrnci brambory osolíme a případně posypeme nasekanými bylinkami, pokud je uděláme v troubě, tak ještě před pečením zakápneme olivovým olejem a osolíme, pečeme v troubě vyhřáté na 210 °C dozlatova.

Poznámka:

Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy