REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

restované, smažené

Bramborové kroketky se sýrem

Sýrovo-bramborové krokety usmažené v oleji dozlatova, skvělé nejen jako příloha, ale také samotné, například s kečupem nebo jogurtem či zakysanou smetanou ochucenou bylinkami. Skvělá pochutina k pivu či vínu.

Bramborové lívance s koprovou brynzou

Na Zahradě Čech získal v celostátní soutěži tento neobvyklý recept na slané bramborové lívanečky bronzovou medaili.

Bramborové spirály

Podlouhlé brambory nakrájené nožem do spirály, napíchané na špejlích, usmažené dozlatova v rozpáleném oleji, nebo upečené v troubě. Recept podle reportéra Ládi Hrušky.

Cibulová kolečka v sýrovém těstíčku

Na pánvi v horkém oleji usmažená kolečka cibule namočená předtím v těstíčku z nastrouhaného sýru, strouhanky, vajec a koření.

Cibulové kroužky s křenovou omáčkou

Je to tady, konečně jsme si pro vás nachystali recept na fenomenální cibulové kroužky. Klasika, která nikdy neomrzí. Poslouží třeba jako pikantní večeře ze surovin „co dům dal“. Navíc na cibuli bychom rozhodně neměli zapomínat, už jenom pro její antibakteriální účinky. Chcete-li, aby byl pokrm výraznější, zvolte bílou cibuli. Kdo naopak touží po jemnější a nasládlejší variantě, preferujte červenou. A co je dokonalým společníkem cibulových kroužků? Správně, nějaký dip nebo omáčka. Tu naši jsme dochutili smetanovým křenem. Nechte si chutnat.

Cuketové chipsy

Na tenké plátky nakrájená kolečka cukety, rozložená na plech vyložený papírem na pečení, osolená, pokapaná olivovým olejem, v troubě upečená.

Cuketový tatarák

Tatarák z cuket ochucený navíc dužinou rajských jablíček, servírovaný nejlépe na topinkách.

Domácí bramborové chipsy s dipem Bornier

Doma vyrobené bramborové lupínky servírované s jemnou hořčičnou omáčkou.

Dýně v sezamovo-šalvějovém těstíčku se sýrovým dipem

Vyzkoušejte také tento podzimní recept od značky Fino a Karolíny Kamberské na dýni v sezamu, která je skvělou pochutinou k pivu či vínu, namáčená do sýrového dipu.

Fritované chlebové hranolky

Chlebová pikanterie.

Grilované hřiby s hořčičným dresinkem

Připravujete si z hřibů a podobných hub stále dokola jenom řízky? Nikdo vám to nebere, je to báječný pokrm. Ale co kdybyste si zamilovali i jiné houbové jídlo? Napadlo nás houby zlehka orestovat na pánvi, přidat česnek a rozmarýn a dochutit solí a pepřem. Na závěr je ještě promícháme s naprosto dokonalým hořčičným dresinkem.

Grilovaný hermelín

Ve fritovacím hrnci ugrilovaný pikantní hermelín.

Chleboráčky – bramboráčky z chleba

Chleboráčky, bramboráčky z chleba se skvěle hodí jako příloha k různým masům s omáčkou, ale moc dobré jsou jen tak, například k pivu či vínu. Jde o recept vhodný na zpracování staršího chleba.

Jemné bramboráčky s kysanou smetanou a kaviárem

Bramboráčky z brambor, mouky, vejce a česneku, přelité zakysanou smetanou, podávané doplněné kaviárem.

Jogurtové minilangoše

Z mouky, jogurtu, jedlé sody a soli připravené malé langošky, usmažené v rozpáleném oleji dozlatova, servírované potřené vodou ochucenou rozetřeným česnekem, pokapané kečupem a posypané nastrouhaným sýrem.

Orestované žampióny s kořením

Chuťovka k pivu z opečených a okořeněných plátků žampiónů.

Parmazánové kuličky

Kuličky z vařených nastrouhaných brambor, parmazánu, sušeného česneku, mouky a vajec. Obalené ve strouhance a smažené.

Pikantní javorové mandle

Na oleji opečené mandle dochucené javorovým sirupem, sezamovými semínky, drcenými chilli papričkami, pálivou paprikou a solí.

Polpette s mozzarellou

Italský recept na smažené sýrové kuličky vhodné například jako chuťovka k dobrému vínu či pivu. Servírují se nejlépe horké!

Smažená cibule

Plátky cibule obalené v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance, usmažené dozlatova.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy