Chuťovka k pivu z opečených a okořeněných plátků žampiónů.
Ingredience:
150-200 g | čerstvých žampionů |
grilovací koření | |
chilli koření | |
vegeta |
Postup:
1. Rozpálíme fritézu na 180 °C
2. Nakrájíme na proužky žampióny, které předtím důkladně umyjeme a osušíme(necháme okapat)
3. 3-4 minuty ponoříme žampiony do horkého oleje až se orestují dozlatova
4. V misce je pak osolíme vegetou a posypeme grilovacím kořením a chilli
5. Ihned za tepla podáváme samotné, nebo s pečivem.
Nejlepší jsou velké bílé žampióny, čerstvé a zdravé (hnědé odrůdy nedoporučujeme). Pokud máte jen žampiony s malými hlavičkami, nevadí, orestujte je v celku!
Poznámka:Zavařené žampióny nelze použít!