REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Orestované žampióny s kořením

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chuťovka k pivu z opečených a okořeněných plátků žampiónů.


Ingredience:
150-200 gčerstvých žampionů
grilovací koření
chilli koření
vegeta

Postup:

1. Rozpálíme fritézu na 180 °C
2. Nakrájíme na proužky žampióny, které předtím důkladně umyjeme a osušíme(necháme okapat)
3. 3-4 minuty ponoříme žampiony do horkého oleje až se orestují dozlatova
4. V misce je pak osolíme vegetou a posypeme grilovacím kořením a chilli
5. Ihned za tepla podáváme samotné, nebo s pečivem.

Doporučení:

Nejlepší jsou velké bílé žampióny, čerstvé a zdravé (hnědé odrůdy nedoporučujeme). Pokud máte jen žampiony s malými hlavičkami, nevadí, orestujte je v celku!

Poznámka:

Zavařené žampióny nelze použít!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy