Připravujete si z hřibů a podobných hub stále dokola jenom řízky? Nikdo vám to nebere, je to báječný pokrm. Ale co kdybyste si zamilovali i jiné houbové jídlo? Napadlo nás houby zlehka orestovat na pánvi, přidat česnek a rozmarýn a dochutit solí a pepřem. Na závěr je ještě promícháme s naprosto dokonalým hořčičným dresinkem.
Ingredience:
Počet porcí: 4 porce | |
400 g | hub |
200 g | polníčku |
2 lžíce | hořčice plnotučné |
2 lžíce | majonézy |
1 lžíce | medu |
1 ks | stroužek česneku |
olivový olej | |
máslo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Houby dobře očistíme, nejlépe nožem nebo vlhkým hadrem. Houby nenamáčíme, aby do sebe nenasákly zbytečně moc vody.
- U všech hub uřízneme nohu a podélně ji rozpůlíme. Kloboučky můžeme podle velikosti taky zmenšit.
- Houby dáme na rozpálenou pánev a pečeme z obou stran, dokud nejsou měkké. Přihodíme kousek másla a přidáme plátky česneku a nadrobno nakrájený rozmarýn. Ke konci osolíme a opepříme.
- Mezitím si smícháme majonézu, hořčici a olej. Podle chuti jí osolíme a opepříme.
- Upečené houby dáme na talíř a přelijeme hořčičnou omáčkou.
- Dozdobíme polníčkem ochuceným olejem, solí a pepřem.
Recept k článku: Přivítejte podzim recepty z kvalitních surovin
Poznámka:zdroj: www.akademiekvality.cz