REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní

Podkategorie: vařené 20, ostatní 42

Balsamikový kaviár

Molekulární kaviár vyrobený z balsamikového octa promíchaného s cala-base (kalciem), které se po kapkách pouští do vody smíchané s rozpuštěným algi-base (alginátem).

Bramborový závin s houbami

Tak toto je opravdu luxusní příloha vhodná například k pečené zvěřině. Jedná se o závin z listového těsta naplnění směsí z brambor, hub a dalších ingrediencí.

Bylinková bagetka

Rozpůlené bagetky potřené fáší z másla, koriandru, petrželky a soli, opečené pod grilem dozlatova.

Bylinkový tvaroh

Měkký tvaroh smíchaný se zakysanou smetanou, ochucený nasekanými čerstvými bylinkami, česnekem, pepřem a solí. Takto upravený tvaroh je skvělý jako příloha ke smaženým, pečeným nebo grilovaným pokrmům, či jako chutná pomazánka na chleba.

Česneková ciabatta

Italská ciabatta podélně překrojená, se zářezy, ochucená prolisovaným česnekem, tymiánem, pepřem, solí a olivovým olejem, zapečené v troubě pod grilem dozlatova.

Česnekové bagetky

Půlky baget potřené prolisovaným česnekem smíchaným s olivovým olejem, v troubě pod grilem zapečené.

Česnekový chléb

Den staré plátky chleba opečené na grilu, potřené česnekovým máslem.

Dušené lišky

Očištěné překrájené lišky, podušené na rozehřátém másle, na kterém jsme nejdříve orestovali celé stroužky česneku, houby pak ochucené bílým pepřem, solí a promíchané s nasekanou petrželkou, servírované jako příloha ke grilovaným masům.

Dvojité lívanečky s paštikou

Tyto lívanečky podáváme jako přílohu k teplé zelenině.

Grilované hřiby s hořčičným dresinkem

Připravujete si z hřibů a podobných hub stále dokola jenom řízky? Nikdo vám to nebere, je to báječný pokrm. Ale co kdybyste si zamilovali i jiné houbové jídlo? Napadlo nás houby zlehka orestovat na pánvi, přidat česnek a rozmarýn a dochutit solí a pepřem. Na závěr je ještě promícháme s naprosto dokonalým hořčičným dresinkem.

Grilované žampiony se zeleninou

Skvělá příloha ke grilovaným masům nebo, takto upravené žampiony a zeleninu, lze podávat jako samostatný pokrm spolu s pečenými brambory.

Houbové lívanečky

V lívanečníku připravené lívance z podušených hub, mléka, vajec, hladké mouky a prášku do pečiva.

Houby po provensálsku

Na plátky nakrájené houby orestované na cibulce, poté podušené v kečupu a trošce vody, ochucené česnekem, pepřem a solí.

Houskové placičky jako příloha

Jedoduché na oleji osmažené placičky z housek nebo jiného pečiva, pro které není využití – s chutí balkánského sýra a nasekané petrželové nati.

Hranolky z polenty

Uvařená polenta nakrájená na hranolky a v troubě upečená dozlatova.

Hříbky na víně

Nakrájené hříbky na plátky, dušené v červeném víně společně s kečupem a kořením.

Chleboráčky – bramboráčky z chleba

Chleboráčky, bramboráčky z chleba se skvěle hodí jako příloha k různým masům s omáčkou, ale moc dobré jsou jen tak, například k pivu či vínu. Jde o recept vhodný na zpracování staršího chleba.

Chlebové bramboráčky

Bramboráčky připravené z chlebového těsta a kostiček anglické slaniny, ochucené česnekem, majoránkou, pepřem a solí.

Chlebový ježek

Menší bochník chleba nakrojený z vrchu do kříže, dochucený olivovým olejem, solí, bylinkami a sýrem, zapečený v troubě dokřupava.

Kaštanová kaše

Vhodný základ do polévek a omáček.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy