ostatní
Balsamikový kaviár
Molekulární kaviár vyrobený z balsamikového octa promíchaného s cala-base (kalciem), které se po kapkách pouští do vody smíchané s rozpuštěným algi-base (alginátem).
Bramborový závin s houbami
Tak toto je opravdu luxusní příloha vhodná například k pečené zvěřině. Jedná se o závin z listového těsta naplnění směsí z brambor, hub a dalších ingrediencí.
Bylinková bagetka
Rozpůlené bagetky potřené fáší z másla, koriandru, petrželky a soli, opečené pod grilem dozlatova.
Bylinkový tvaroh
Měkký tvaroh smíchaný se zakysanou smetanou, ochucený nasekanými čerstvými bylinkami, česnekem, pepřem a solí. Takto upravený tvaroh je skvělý jako příloha ke smaženým, pečeným nebo grilovaným pokrmům, či jako chutná pomazánka na chleba.
Česneková ciabatta
Italská ciabatta podélně překrojená, se zářezy, ochucená prolisovaným česnekem, tymiánem, pepřem, solí a olivovým olejem, zapečené v troubě pod grilem dozlatova.
Česnekové bagetky
Půlky baget potřené prolisovaným česnekem smíchaným s olivovým olejem, v troubě pod grilem zapečené.
Česnekový chléb
Den staré plátky chleba opečené na grilu, potřené česnekovým máslem.
Dušené lišky
Očištěné překrájené lišky, podušené na rozehřátém másle, na kterém jsme nejdříve orestovali celé stroužky česneku, houby pak ochucené bílým pepřem, solí a promíchané s nasekanou petrželkou, servírované jako příloha ke grilovaným masům.
Dvojité lívanečky s paštikou
Tyto lívanečky podáváme jako přílohu k teplé zelenině.
Grilované hřiby s hořčičným dresinkem
Připravujete si z hřibů a podobných hub stále dokola jenom řízky? Nikdo vám to nebere, je to báječný pokrm. Ale co kdybyste si zamilovali i jiné houbové jídlo? Napadlo nás houby zlehka orestovat na pánvi, přidat česnek a rozmarýn a dochutit solí a pepřem. Na závěr je ještě promícháme s naprosto dokonalým hořčičným dresinkem.
Grilované žampiony se zeleninou
Skvělá příloha ke grilovaným masům nebo, takto upravené žampiony a zeleninu, lze podávat jako samostatný pokrm spolu s pečenými brambory.
Houbové lívanečky
V lívanečníku připravené lívance z podušených hub, mléka, vajec, hladké mouky a prášku do pečiva.
Houby po provensálsku
Na plátky nakrájené houby orestované na cibulce, poté podušené v kečupu a trošce vody, ochucené česnekem, pepřem a solí.
Houskové placičky jako příloha
Jedoduché na oleji osmažené placičky z housek nebo jiného pečiva, pro které není využití – s chutí balkánského sýra a nasekané petrželové nati.
Hranolky z polenty
Uvařená polenta nakrájená na hranolky a v troubě upečená dozlatova.
Hříbky na víně
Nakrájené hříbky na plátky, dušené v červeném víně společně s kečupem a kořením.
Chleboráčky – bramboráčky z chleba
Chleboráčky, bramboráčky z chleba se skvěle hodí jako příloha k různým masům s omáčkou, ale moc dobré jsou jen tak, například k pivu či vínu. Jde o recept vhodný na zpracování staršího chleba.
Chlebové bramboráčky
Bramboráčky připravené z chlebového těsta a kostiček anglické slaniny, ochucené česnekem, majoránkou, pepřem a solí.
Chlebový ježek
Menší bochník chleba nakrojený z vrchu do kříže, dochucený olivovým olejem, solí, bylinkami a sýrem, zapečený v troubě dokřupava.
Kaštanová kaše
Vhodný základ do polévek a omáček.
- 1
- 2
- 3
- 4
- Následující
reklama