REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový závin s houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tak toto je opravdu luxusní příloha vhodná například k pečené zvěřině. Jedná se o závin z listového těsta naplnění směsí z brambor, hub a dalších ingrediencí.


Ingredience:
400 glistového těsta
200 gčerstvých hub nebo žampiónů
200 gdopředu vařených brambor
1 lžícestrouhanky
1 lžíceoleje
1 kscibule
1 ksvejce
pepř
sůl

Postup:

1. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji dozlatova
2. Přidáme očištěné, opláchnuté a okapané houby nakrájené na plátky, solíme je, okořeníme pepřem a dusíme jen mírně podlité vodou, až se veškerá voda odpaří
3. Přidáme dopředu uvařené brambory nakrájené na menší kostičky, trochu strouhanky, vše promícháme
4. Z listového těsta vyválíme nejlépe na pomoučeném vále plát, do kterého opatrně zabalíme prochladlou náplň
5. Závin potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy