REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní

Balsamikový kaviár

Molekulární kaviár vyrobený z balsamikového octa promíchaného s cala-base (kalciem), které se po kapkách pouští do vody smíchané s rozpuštěným algi-base (alginátem).

Bramborový závin s houbami

Tak toto je opravdu luxusní příloha vhodná například k pečené zvěřině. Jedná se o závin z listového těsta naplnění směsí z brambor, hub a dalších ingrediencí.

Bylinková bagetka

Rozpůlené bagetky potřené fáší z másla, koriandru, petrželky a soli, opečené pod grilem dozlatova.

Bylinkový tvaroh

Měkký tvaroh smíchaný se zakysanou smetanou, ochucený nasekanými čerstvými bylinkami, česnekem, pepřem a solí. Takto upravený tvaroh je skvělý jako příloha ke smaženým, pečeným nebo grilovaným pokrmům, či jako chutná pomazánka na chleba.

Česneková ciabatta

Italská ciabatta podélně překrojená, se zářezy, ochucená prolisovaným česnekem, tymiánem, pepřem, solí a olivovým olejem, zapečené v troubě pod grilem dozlatova.

Česnekové bagetky

Půlky baget potřené prolisovaným česnekem smíchaným s olivovým olejem, v troubě pod grilem zapečené.

Česnekový chléb

Den staré plátky chleba opečené na grilu, potřené česnekovým máslem.

Dušené lišky

Očištěné překrájené lišky, podušené na rozehřátém másle, na kterém jsme nejdříve orestovali celé stroužky česneku, houby pak ochucené bílým pepřem, solí a promíchané s nasekanou petrželkou, servírované jako příloha ke grilovaným masům.

Dvojité lívanečky s paštikou

Tyto lívanečky podáváme jako přílohu k teplé zelenině.

Houbové lívanečky

V lívanečníku připravené lívance z podušených hub, mléka, vajec, hladké mouky a prášku do pečiva.

Houby po provensálsku

Na plátky nakrájené houby orestované na cibulce, poté podušené v kečupu a trošce vody, ochucené česnekem, pepřem a solí.

Houskové placičky jako příloha

Jedoduché na oleji osmažené placičky z housek nebo jiného pečiva, pro které není využití – s chutí balkánského sýra a nasekané petrželové nati.

Hranolky z polenty

Uvařená polenta nakrájená na hranolky a v troubě upečená dozlatova.

Hříbky na víně

Nakrájené hříbky na plátky, dušené v červeném víně společně s kečupem a kořením.

Chlebové bramboráčky

Bramboráčky připravené z chlebového těsta a kostiček anglické slaniny, ochucené česnekem, majoránkou, pepřem a solí.

Chlebový ježek

Menší bochník chleba nakrojený z vrchu do kříže, dochucený olivovým olejem, solí, bylinkami a sýrem, zapečený v troubě dokřupava.

Kaštanová kaše

Vhodný základ do polévek a omáček.

Kaštanová směs

Podáváme k masu nebo ke zvěřině.

Kohoutí hřebínky ze slaniny

Na oleji zprudka opečené plátky slaniny i s kůží, částečně naříznuté, skvělá příloha k luštěninám, grilovaným uzeninám nebo třeba i k pečenému masu.

Kopřivový špenát

V osolené vodě chvíli povařené kopřivy, okapané nadrobno nasekané, na pánvi na sádle a cibuli podušené, okořeněné, zahuštěné strouhankou a vajíčkem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy