REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Česneková ciabatta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Italská ciabatta podélně překrojená, se zářezy, ochucená prolisovaným česnekem, tymiánem, pepřem, solí a olivovým olejem, zapečené v troubě pod grilem dozlatova.


Ingredience:
1 ksciabatty
1-2 ksstroužky česneku
1-2 lžíceolivového oleje
tymián
pepř
sůl

Postup:

1. Italskou ciabattu podélně překrojíme (nedokrojujeme, musí zůstat v celku), pak na ní uděláme příčně zářezy
2. Připravenou ciabattu pokapeme olivovým olejem, osolíme, okořeníme pepřem, posypeme tymiánem a zastříkneme prolisovaným česnekem nejlépe pomocí lisu na česnek
3. Do zářezů vetřeme všechny ingredience a pečivo vložíme do trouby pod gril, zapékáme asi 20 minut.

Doporučení:

Ciabattu můžete nahradit i českou bagetou.

Poznámka:

Ciabatta: Italský chléb podávaný většinou potřený česnekem, opečený na olivovém oleji a posypaný sýrem jako příloha k polévkám a pokrmům. Vyrábí se z bílé nebo hnědé mouky spojené olivovým olejem a ochucuje se bylinkami, které se buď vmíchají do těsta nebo sypou na povrch.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy