REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hranolky z polenty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařená polenta nakrájená na hranolky a v troubě upečená dozlatova.


Ingredience:
170 ginstantní polenty
30 gmásla
20 gstrouhaného parmazánu
1 lžícenasekaných rozmarýnových lístků
1 lžíceoreganových lístků
1 lžícetymiánových lístků
875 mldrůbežího vývaru
olivový olej na potření
mletý pepř
sůl

Postup:

1. V hrnci přivedeme vývar k varu, pak postupně vmícháme instantní polentu a za stálého míchání vaříme dvě až tři minuty, aby směs zhoustla
2. Odstavíme z tepla, vmícháme na kousky nakrájené máslo, na jemno nastrouhaný parmazán, sůl, mletý pepř, na drobno nasekané lístky rozmarýnu, oregana a tymiánu
3. Pak polentu přendáme na lehce olejem vymazaný plech, tak aby vytvořila souvislou centimetr vysokou vrstvu a 30 minut necháme chladit v chladničce
4. Polentu nakrájíme na hranolky dlouhé cca 10 cm a široké 2 cm, potřeme olejem, přendáme na lehce olejem vymazaný plech a pečeme při 220 °C dozlatova (20-25 minut).

Doporučení:

Podáváme s tatarkou, kečupem nebo majonézou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy