Menší bochník chleba nakrojený z vrchu do kříže, dochucený olivovým olejem, solí, bylinkami a sýrem, zapečený v troubě dokřupava.
Ingredience:
1 ks | menší bochník chleba |
1 hrst | čerstvě nasekaných zelených bylinek |
120 g | tvrdého sýra |
olivový olej | |
sůl |
Postup:
1. Do bochníku chleba z boku a z vrchu vytvoříme hluboké zářezy (nesmíme ho však překrojit!) tak, aby vznikly malé čtverečky a celý povrch se podobal ježkovi
2. Do jednotlivých zářezů zastrkáme nastrouhaný tvrdý sýr, nasypeme čerstvě nasekané bylinky, mírně osolíme a nakonec bochník zakápneme olivovým olejem, pěkně do zářezů
3. V troubě vyhřáté na 200-220 °C zapečeme dozlatova
4. Až se sýr rozpustí a bochník začne křupat, vytáhneme ho z trouby a nejlépe ihned podáváme, chutná totiž jak teplý, tak i studený.
Je lepší dát ježka z chleba doprostřed stolu a každý si vytrhne několik “ostnů” podle své chuti a potřeby.