REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chlebový ježek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Menší bochník chleba nakrojený z vrchu do kříže, dochucený olivovým olejem, solí, bylinkami a sýrem, zapečený v troubě dokřupava.


Ingredience:
1 ksmenší bochník chleba
1 hrstčerstvě nasekaných zelených bylinek
120 gtvrdého sýra
olivový olej
sůl

Postup:

1. Do bochníku chleba z boku a z vrchu vytvoříme hluboké zářezy (nesmíme ho však překrojit!) tak, aby vznikly malé čtverečky a celý povrch se podobal ježkovi
2. Do jednotlivých zářezů zastrkáme nastrouhaný tvrdý sýr, nasypeme čerstvě nasekané bylinky, mírně osolíme a nakonec bochník zakápneme olivovým olejem, pěkně do zářezů
3. V troubě vyhřáté na 200-220 °C zapečeme dozlatova
4. Až se sýr rozpustí a bochník začne křupat, vytáhneme ho z trouby a nejlépe ihned podáváme, chutná totiž jak teplý, tak i studený.

Doporučení:

Je lepší dát ježka z chleba doprostřed stolu a každý si vytrhne několik „ostnů“ podle své chuti a potřeby.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy