REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vařené

Kopřivový špenát z alobalu

Se slaninou na másle nad ohněm uvařené špičky mladých kopřiv zabalené v alobale, vhodné jako příloha k tábornickému menu.

Kroupová kaše

Tato kaše se většinou podává jako příloha ke klobásám, velmi je oblíbená v Bavorsku.

Kroupy se špenátem a jarní cibulkou

Nejprve uvařené, pak v troubě zapečené kroupy dochucené, česnekem, majoránkou, papřem, solí, listy špenátu a jarní cibulkou.

Kukuřičná kaše

Kukuřičná kaše je skvělá teplá, nebo i studená pečená nebo grilovaná. Známe ji o pod jiným názvem a to polenta.

Marinované žampiony

Chutná příloha k masitým pokrmům, uzeninám atd. Jde o plátky hub naložené v marinádě spolu s pórkem a cibulí, dochucené kořením.

Pohanka jako příloha

Recept na uvařenou pohanku, vhodnou jako teplá příloha.

Pošírované vejce

Jednoduchá příprava vejce uvařeného v horké, mírně osolené vodě.

Pyré z kapusty

Povařená kapusta, smíchaná se smetanou a dalšími ingrediencemi, rozmixovaná na pyré, servírovaná posypaná nasekanými arašídy.

Sýrové noky

Skvělá příloha například ke zvěřině.

Špenát z medvědího česneku

Špenát z medvědího česneku je vynikající! Nebojte se, že je chuť příliš česneková, tepelnou úpravou se česneková chuť zmenší a připomíná mladý špenát ochucený mírně česnekem.

Špenát z mědvědího česneku II.

Medvědí česnek takto připravený připomíná mladý špenát ochucený mírně česnekem. Jde o velice chutnou variantu úpravy medvědího česneku.

Šťáva k masu

Šťáva k masu skvěle doplní plátek masa z pánve, nebo vypomůže, když vám dojde výpek. Už žádné suché brambory, haleluja!

Šťáva na čínu

Nové gelové šťávy v kelímku jsou určené na minutkovou kuchyni. Jednoduše se přidají na pánev k osmaženým čerstvým surovinám, snadno se rozpustí a zajistí to správné prolnutí chuti a surovin. Šťáva na čínu dodá pokrmu tu správnou chuť i konzistenci.

Šťáva na smetanovou omáčku

Šťáva na smetanovou omáčku pomůže při přípravě minutkového jídla na pánvi snadno docílit lahodné chuti a krémové konzistence pokrmu.

Vařená pohanka

Základní recept na uvařenou pohanku, vhodnou jako příloha mnoha pokrmů.

Vařené kaštany

Naříznuté, povařené jedlé kaštany, oloupané, servírované okořeněné, polité rozpuštěným máslem.

Vařené lišky nebo žampiony

Na másle orestované lišky nebo žampiony, povařené spolu s demi glas, vodou a brandy doměkka.

Zapečená zeleninová pohanka

V zeleninovém vývaru uvařená pohanka zapečená v troubě spolu s na pánvi orestovanou zeleninou. Zajímavá, dnes již docela netradiční příloha, která ale byla docel běžná v dobách minulých.

Ztracená vejce

V horké vodě s octem a solí uvařená vejce.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy