REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vařené

Kopřivový špenát z alobalu

Se slaninou na másle nad ohněm uvařené špičky mladých kopřiv zabalené v alobale, vhodné jako příloha k tábornickému menu.

Kroupová kaše

Tato kaše se většinou podává jako příloha ke klobásám, velmi je oblíbená v Bavorsku.

Kroupy se špenátem a jarní cibulkou

Nejprve uvařené, pak v troubě zapečené kroupy dochucené, česnekem, majoránkou, papřem, solí, listy špenátu a jarní cibulkou.

Kukuřičná kaše

Kukuřičná kaše je skvělá teplá, nebo i studená pečená nebo grilovaná. Známe ji o pod jiným názvem a to polenta.

Marinované žampiony

Chutná příloha k masitým pokrmům, uzeninám atd. Jde o plátky hub naložené v marinádě spolu s pórkem a cibulí, dochucené kořením.

Pošírované vejce

Jednoduchá příprava vejce uvařeného v horké, mírně osolené vodě.

Pyré z kapusty

Povařená kapusta, smíchaná se smetanou a dalšími ingrediencemi, rozmixovaná na pyré, servírovaná posypaná nasekanými arašídy.

Sýrové noky

Skvělá příloha například ke zvěřině.

Špenát z medvědího česneku

Špenát z medvědího česneku je vynikající! Nebojte se, že je chuť příliš česneková, tepelnou úpravou se česneková chuť zmenší a připomíná mladý špenát ochucený mírně česnekem.

Špenát z mědvědího česneku II.

Medvědí česnek takto připravený připomíná mladý špenát ochucený mírně česnekem. Jde o velice chutnou variantu úpravy medvědího česneku.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy