REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pyré z kapusty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařená kapusta, smíchaná se smetanou a dalšími ingrediencemi, rozmixovaná na pyré, servírovaná posypaná nasekanými arašídy.


Ingredience:
750 grůžičkové kapusty
150 gsmetany ke šlehání
600 mlzeleninového vývaru
6 lžicpražených arašídů
3 lžícemásla
1 lžičkakari koření
1/2 lžičkycukru
5 ksplátků citronu
sůl

Postup:

1. Kapustu vaříme ve vývaru oslazeném cukrem 10-15 minut, na kapustu položíme plátky citrónu, aby vůně nebyla tak intenzivní
2. Arašídy nasekáme, posypeme kari kořením a opražíme na suché pánvi
3. Citron odstraníme, růžičkovou kapustu necháme přejít varem, aby se vývar trochu odpařil
4. Přimícháme smetanu, prohřejeme a pak kapustu rozmixujeme
5. Do pyré zamícháme máslo a jednotlivé porce na talíři posypeme opraženými arašídy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy