REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýrové noky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělá příloha například ke zvěřině.


Ingredience:
250 gbílého chleba
250 gementálu
80 gmásla
50 gstrouhaného parmazánu
15 ghladké mouky
10 gmásla (do těsta)
200 mlmléka
2 ksvajec
1 ksstřední cibule
1 ksžloutku
2 lžícesekané petrželky
muškátový květ
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Chleba nakrájíme na plátky, přelijeme mlékem a necháme nasáknout
2. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zpěnit na másle
3. Sýr nakrájíme na jemné kostičky, které spolu s cibulí, hladkou moukou, vejci, žloutkem přidáme k namočenému chlebu a vypracujeme těsto, do kterého vmícháme ještě bylinky a koření
4. Lžící a mokrou rukou vytvarujeme noky ve velikosti vejce, dáme do osolené horké vody a vaříme asi 12–
15 minut
5. Po scezení je necháme okapat na utěrce nebo papírovém ubrousku
6. Noky podáváme posypané strouhaným parmazánem a polité rozpuštěným máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy