REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenát z medvědího česneku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špenát z medvědího česneku je vynikající! Nebojte se, že je chuť příliš česneková, tepelnou úpravou se česneková chuť zmenší a připomíná mladý špenát ochucený mírně česnekem.


Ingredience:
500 glistů medvědího česneku
100 mlsladké smetany
2 kscibule
máslo
voda
pepř
sůl

Postup:
  1. Na másle podusíme cibuli a přidáme na jemno nasekaný medvědí česnek, podlijeme troškou vody a dusíme pod pokličkou do měkka
  2. Když listy změknou, sundáme poklici a necháme odpařit přebytečnou vodu až je směs hustá
  3. Ochutíme pepřem, solí, kdo má rád smetanový špenát, přilije smetanu.
Doporučení:

I tento špenát lze nastavit vejcem jako u klasického špenátu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy