REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kroupy se špenátem a jarní cibulkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nejprve uvařené, pak v troubě zapečené kroupy dochucené, česnekem, majoránkou, papřem, solí, listy špenátu a jarní cibulkou.


Ingredience:
400-500 gječných krup (č.10)
100 ganglické slaniny
4-5 ksstroužků česneku
1/2 svazkujarní cibulky
2 lžícesádla
1 lžícesušené drcené majoránky
voda
pepř
sůl

Postup:
  1. Kroupy nasypeme do vhodné nádoby, zalijeme vlažnou vodou, propereme a scedíme
  2. Dáme do hrnce a přidáme vodu, které by mělo být zhruba 4-5x více než krup, necháme 30 minut odstát
  3. Vodu osolíme a vše přivedeme k varu, vaříme do změknutí, tedy podle velikosti krup 20 až 30 minut, pak je scedíme a necháme důkladně okapat a proschnout
  4. Pekáček vymažeme sádlem, slaninu pokrájíme na kostičky a orestujeme ji, přidáme na kostičky pokrájenou jarní cibulku, chvíli restujeme, pak i listy špenátu, ty necháme zavadnout
  5. Kroupy dáme do mísy, přidáme slaninu s cibulkou a špenátem, utřený česnek, dochutíme solí, pepřem a majoránkou a vše důkladně promícháme, přendáme do pekáčku
  6. V troubě na 170 °C zapékáme cca 30 minut.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy