Kukuřičná kaše je skvělá teplá, nebo i studená pečená nebo grilovaná. Známe ji o pod jiným názvem a to polenta.
Ingredience:
500 g | kukuřičné krupice |
2 l | vody |
1 lžíce | soli |
Postup:
1. Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme ji do varu a pak mírně osolíme, za stálého míchání do vroucí vody postupně přisypeme kukuřičnou krupici (mouku)
2. Mícháme a dáváme pozor, aby se neutvořily hrudky
3. Snížíme teplotu na minimum, pokračujeme ve vaření, až bude polenta dostatečně hustá, což trvá zhruba 30 minut, často mícháme (že je polenta hotová poznáme tak, že nám vařečka stojí sama o sobě uprostřed hrnce)
4. Kukuřičnou kaši můžeme podávat takto připravenou, nebi ji můžeme nechat vystydnout a pak grilovat nebo smažit.
Pokud chceme kaši dále upravovat, uvařenou polentu nalijeme do vymaštěné nádoby a necháme trochu vychladnout, dokud neztuhne, před další úpravou ji vyklopíme na vál a bílou nití nebo nožem rozkrájíme na plátky.