REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinované žampiony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutná příloha k masitým pokrmům, uzeninám atd. Jde o plátky hub naložené v marinádě spolu s pórkem a cibulí, dochucené kořením.


Ingredience:
300 gžampionů
2 ksčervené cibule
1/2 kspórku
citronová šťáva
voda
Marináda:
2 lžícevinného octa
2 lžícevody
1 lžícenasekané petrželky
1 lžíceworchestru
1 lžíceoleje
podle chuti cukr
pepř
sůl

Postup:
  1. Žampiony nakrájíme na plátky, povaříme ve vodě s citronovou šťávou, aby houby zůstaly bílé, scedíme, necháme okapat
  2. Pórek nakrájíme na kolečka, spaříme krátce vařící vodou
  3. Cibuli nakrájíme na proužky
  4. Všechny suroviny promícháme
  5. Z uvedených ingrediencí na marinádu připravíme marinádu, nalijeme na směs, promícháme a necháme v lednici 24 hodin marinovat a rozležet.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy