REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vařená pohanka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Základní recept na uvařenou pohanku, vhodnou jako příloha mnoha pokrmů.


Ingredience:
500 gpohanky
15-20 gmásla
3-4 kskuličky nového koření
voda
sůl

Postup:

1. Pohanku přebereme, propláchneme a nasypeme do hrnce se silným dnem
2. Zalijeme ji vodou tak, aby byla tekutina asi 1 cm nad pohankou, přidáme 3-4 kuličky nového koření, sůl a pod pokličkou přivedeme k varu, pak zdroj tepla stáhneme na minimum
3. Jakmile tekutina vsákne, sundáme pokrm z tepla, přidáme plátek másla a pohanku necháme přikrytou dojít.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy