REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kopřivový špenát z alobalu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Se slaninou na másle nad ohněm uvařené špičky mladých kopřiv zabalené v alobale, vhodné jako příloha k tábornickému menu.


Ingredience:
2-3 hrstinahrubo nasekaných mladých listů ze špiček kopřiv
50-60 gkostiček slaniny
1/2 šálkupitné vody
1 lžičkamásla
pepř
sůl
alobal
otevřený venkovní oheň
klacek nebo rozštípnutá větev

Postup:

1. Alobal přeložíme tak, aby vznikly dvě vrstvy, vytvarujeme sáček, do kterého pak dáme omyté, nahrubo nasekané mladé špičky kopřiv a několik kostek slaniny, vše osolíme a opepříme
2. Nakonec přidáme máslo a vodu, sáček dobře uzavřeme a upevníme na klacek nebo do rozštípnuté větve, kterou pak dáme těsně nad přímý oheň
3. Vaříme 15 minut, pak sáček sundáme ze zdroje tepla a opatrně otevřeme, špenát podáváme jako přílohu například ke grilovaným masům.

Doporučení:

Špenát lze vylepšit nudličkami ze šípku.

Poznámka:

Více o vaření v alobalu nad ohněm viz. naše škola vaření zde: Provizorní nádoba na vaření nad ohněm z větve a alobalu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy