REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vařené lišky nebo žampiony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na másle orestované lišky nebo žampiony, povařené spolu s demi glas, vodou a brandy doměkka.


Ingredience:
200 glišek nebo žampionů
50 gmásla
1-2 lžičkybrandy
1 balenídemi glas
1 ksšalotky
pažitka
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Lišky nebo žampiony očistíme, větší houby rozpůlíme nebo i nakrájíme na čtvrtky
2. Oloupanou šalotku nakrájíme nadrobno
3. Na pánvi rozpustíme máslo, na kterém zprudka orestujeme houby, přidáme omáčku demi glace, trochu vody a brandy, vše povaříme
4. Pokrm okořeníme pepřem, dle chuti osolíme a ozdobíme čerstvě nakrájenou pažitkou.

Doporučení:

Demi glas si můžeme koupit nebo připravit podle receptu: Demiglace nebo demi-glace, demiglaze.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy