Na oleji opečené mandle dochucené javorovým sirupem, sezamovými semínky, drcenými chilli papričkami, pálivou paprikou a solí.
Ingredience:
500 g | mandlí natural, tedy ve slupce |
130 ml | javorového sirupu |
2-3 lžíce | sezamových semínek |
1 lžíce | mleté červené pálivé papriky |
1 lžička | drcených sušench chilli papriček |
sůl |
Postup:
1. Mandle zalijeme sirupem a zamícháme do nich sezamová semínka, drcené chilli papričky, mletou papriku a sůl
2. Mandlovou směs opékáme na sucho na pánvi, za stálého míchání 6–
7 minut, mandle by měly být opečené dozlatova a směs lepivá
3. Javorové mandle přendáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme je zcela vychladnout.
Podáváme spolu se sýry, salámy, olivami …. apod jako součást pohoštění spolu s dobrým vínem.