REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní javorové mandle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na oleji opečené mandle dochucené javorovým sirupem, sezamovými semínky, drcenými chilli papričkami, pálivou paprikou a solí.


Ingredience:
500 gmandlí natural, tedy ve slupce
130 mljavorového sirupu
2-3 lžícesezamových semínek
1 lžícemleté červené pálivé papriky
1 lžičkadrcených sušench chilli papriček
sůl

Postup:

1. Mandle zalijeme sirupem a zamícháme do nich sezamová semínka, drcené chilli papričky, mletou papriku a sůl
2. Mandlovou směs opékáme na sucho na pánvi, za stálého míchání 6–
7 minut, mandle by měly být opečené dozlatova a směs lepivá
3. Javorové mandle přendáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme je zcela vychladnout.

Doporučení:

Podáváme spolu se sýry, salámy, olivami …. apod jako součást pohoštění spolu s dobrým vínem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy