REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fritované chlebové hranolky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chlebová pikanterie.


Ingredience:
libovolné množství staršího chleba
grilovací koření
koření vegeta
chilli koření
česnek

Postup:

1. Ze staršího chleba nakrájíme jednotlivé krajíce, které dál pokrájíme na dlouhé hranolky
2. Rozpálíme fritovací hrnec na 180 °C a chlebové hranolky orestujeme dozlatova
3. Hotové hranolky vysypeme do připravené mělké mísy a dochutíme grilovacím kořením, vegetou a kořením chilli
4. Vstříkneme přes lis několik stroužků česneku (dle chuti) a hranolky důkladně v míse protřepeme
5. Chutnají jak teplé,tak za studena.

Doporučení:

– V tomto případě je nejlepší chleba den až dva starý.

Poznámka:

– Množství koření a česneku čistě závisí na vašich chuťových buňkách, popřípadě promile alkoholu v krvi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy