REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jemné bramboráčky s kysanou smetanou a kaviárem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramboráčky z brambor, mouky, vejce a česneku, přelité zakysanou smetanou, podávané doplněné kaviárem.


Ingredience:
500 gbrambor
50 glososového kaviáru
1 kskelímku kysané smetany
1 ksvejce
1 ksstroužku česneku
1 lžícehladké mouky
mletý bílý pepř
zelené bylinky na ozdobu
citron na dochucení
olej na smažení
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory nastrouháme na hrubé a dlouhé nudličky, přebytečnou vodu zlehka vymačkáme
2. Přidáme vejce, hladkou mouku, oloupaný prolisovaný stroužek česneku, osolíme a opepříme
3. Na rozehřátém lívanečníku vytřeném olejem z těsta pozvolna smažíme dozlatova bramboráčky, které ihned pokládáme na papírový ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk
4. Ještě teplé bramboráčky přelijeme zakysanou smetanou, doplníme lžičkou kaviáru a podáváme ozdobené zelenými bylinkami a s plátkem citronu na dochucení.

Doporučení:

Tato lahůdka si žádá i výjimečné pití, protože je s kaviárem, mělo by to být šampaňské nebo kvalitní sekt.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy