Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

bez masa


Pastinákové hranolky s petrželí a česnekem

Skvělá, zdravá pochutina k pivu či vínu. Hodí se podávat s nějakým dipem. Stejně tak můžeme těmito hranolky nahradit ty klasické, bramborové.

Pečené brambory s rajčatovým pestem a parmazánem

Plátky neloupaných brambor opečené v troubě z obou stran, potřené rajčatovým pestem a sypané strouhaným parmazánem.

Pepřový hermelín s vánočním čatní

Vyzkoušejte místo klasických chlebíčků a jednohubek třeba vlastnoručně vyrobené čatní plné vánočního koření napárované s Hermelínem. Další tip na malé pohoštění k dobrému vínu.

Pikantní javorové mandle

Na oleji opečené mandle dochucené javorovým sirupem, sezamovými semínky, drcenými chilli papričkami, pálivou paprikou a solí.

Pivní “tataráček”

Nastrouhané sýry ochucené pivem, worcesterskou omáčkou, hořčicí …. servírované s opečeným pečivem.

Pivní fondue

V rozehřátém pivu roztavený nastrouhaný sýr, dochucený kořením, rozetřený na plátcích veky, zapečený v troubě dozlatova.

Pivní škvarky

Sádlo povařené s pivem a pak vyškvařené do škvarků.

Pivní tvaroh

Ochucený tvaroh, odležený, servírovaný smíchaný s hořčicí a jemně nasekanou jarní cibulkou.

Pivní tvarůžky

Kostičky tvarůžek promíchané s cibulí a česnekem, opepřené a pak odležené.

Plněné žampiony v oleji

Povařené žampiony, vydlabané, nadité směsí z dužiny a nožek žampionů, sýra, cibule, česneku, papriky a soli, vyskládané do vhodné nádoby a zalité olejem, doplněné o kozí rohy, pálivou papriku, cibuli a koření. Po odležení skvělé k pivu nebo vínu, servírované spolu s pečivem.

Plněný Vltavín

Sýr prokládaný a plněný zeleninou, marinovaný v oleji a pepři.

Polpette s mozzarellou

Italský recept na smažené sýrové kuličky vhodné například jako chuťovka k dobrému vínu či pivu. Servírují se nejlépe horké!

Rajčatová marmeláda s domácími chipsy s petrželí

Znáte jenom ovocné marmelády od babičky? Pojďte si s námi zaexperimentovat a připravit si lahodnou rajčatovou marmeládu, která vás zcela nadchne. Tato neobyčejná chuťová kombinace zaručuje to, že se po bramborových lupíncích s marmeládou na pikniku jenom zapráší.

Rajčatový dip s toustem

V domácích podmínkách vyrobený rajčatový dip, servírovaný spolu s hranolkami zeleniny a opečenými tousty.

Řecký dip s hranolky Crispers

K pivu či vínu, nebo také jako zajímavá příloha například ke grilovaným masům, to je tato streetfoodová pochutina podle receptu blogerky S vášní pro jídlo.

Slaný mls s Nivou

Jemné pečivo z másla, mouky a sýru Niva.

Smažená cibule

Plátky cibule obalené v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance, usmažené dozlatova.

Smažené bramborové lupínky

Slané brambůrky, které si vyrobíte sami doma.

Smažené bramborové placičky

Tyto placky servírujeme jen tak, samotné, nebo spolu s dušenou zeleninou. Hodí se také jako příloha k masům.

Smažené cibulové kroužky

Takto obalená a osmažená kolečka cibule podáváme k pivu, vínu, nebo je servírujeme jako přílohu k polévkám.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.