REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

bez masa


Pepřový hermelín s vánočním čatní

Vyzkoušejte místo klasických chlebíčků a jednohubek třeba vlastnoručně vyrobené čatní plné vánočního koření napárované s Hermelínem. Další tip na malé pohoštění k dobrému vínu.

Pikantní javorové mandle

Na oleji opečené mandle dochucené javorovým sirupem, sezamovými semínky, drcenými chilli papričkami, pálivou paprikou a solí.

Pivní “tataráček”

Nastrouhané sýry ochucené pivem, worcesterskou omáčkou, hořčicí …. servírované s opečeným pečivem.

Pivní fondue

V rozehřátém pivu roztavený nastrouhaný sýr, dochucený kořením, rozetřený na plátcích veky, zapečený v troubě dozlatova.

Pivní škvarky

Sádlo povařené s pivem a pak vyškvařené do škvarků.

Pivní tvaroh

Ochucený tvaroh, odležený, servírovaný smíchaný s hořčicí a jemně nasekanou jarní cibulkou.

Pivní tvarůžky

Kostičky tvarůžek promíchané s cibulí a česnekem, opepřené a pak odležené.

Plněné žampiony v oleji

Povařené žampiony, vydlabané, nadité směsí z dužiny a nožek žampionů, sýra, cibule, česneku, papriky a soli, vyskládané do vhodné nádoby a zalité olejem, doplněné o kozí rohy, pálivou papriku, cibuli a koření. Po odležení skvělé k pivu nebo vínu, servírované spolu s pečivem.

Plněný Vltavín

Sýr prokládaný a plněný zeleninou, marinovaný v oleji a pepři.

Polpette s mozzarellou

Italský recept na smažené sýrové kuličky vhodné například jako chuťovka k dobrému vínu či pivu. Servírují se nejlépe horké!

Rajčatový dip s toustem

V domácích podmínkách vyrobený rajčatový dip, servírovaný spolu s hranolkami zeleniny a opečenými tousty.

Řecký dip s hranolky Crispers

K pivu či vínu, nebo také jako zajímavá příloha například ke grilovaným masům, to je tato streetfoodová pochutina podle receptu blogerky S vášní pro jídlo.

Slaný mls s Nivou

Jemné pečivo z másla, mouky a sýru Niva.

Smažená cibule

Plátky cibule obalené v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance, usmažené dozlatova.

Smažené bramborové lupínky

Slané brambůrky, které si vyrobíte sami doma.

Smažené bramborové placičky

Tyto placky servírujeme jen tak, samotné, nebo spolu s dušenou zeleninou. Hodí se také jako příloha k masům.

Smažené cibulové kroužky

Takto obalená a osmažená kolečka cibule podáváme k pivu, vínu, nebo je servírujeme jako přílohu k polévkám.

Smažené cibulové kroužky II.

Cibulové kroužky obalené v těstíčku a usmažené dozlatova.

Smažené sýrové kuličky

Kuličky ze sněhu z bílků a nastrouhaného sýra, obalené ve strouhance, usmažené dozlatova.

Smetanovo-tvarůžková pomazánka

Opravdu aromatická pomazánka ze syrečků naložených ve smetaně. Po odležení k nim přidáme cibulku, uzenou papriku a další suroviny.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy