REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

bez masa


Kukuřičné krokety s dipem

Tak na těchto kuličkách si opravdu pochutnáte! Jde o takové to zobání k pivu či vínu, ale lze je servírovat i jako předkrm, nebo svačinku, či pohoštění pro vaše návštěvy.

Májovky jako ovar

Oblíbený a jednoduchý starý recept od guru našich houbařů profesora F. Smotlachy. Tímto způsobem můžeme připravit i mladé, tvrdé plodnice hříbků, kozáků, křemenáčů a dalších mladých tvrdých hub.

Marinovaná feta

Feta nebo balkánský sýr marinovaný v nálevu z oleje, bylinek a stroužků česneku.

Marinovaná vejce

Takto připravená vejce podáváme s chlebem a sklenicí piva.

Marinované hřiby s moravským uzeným

Chvíli povařené, pak marinované hřiby, promíchané s orestovanými kousky moravského uzeného a dalšími ingrediencemi, servírované s pečivem nejlépe k dobře vychlazenému pivu.

Mexická salsa s kukuřicí, zeleninové a bramborové hranolky

Další tip na rychlé pohoštění skvělé například k pivu či vínu servírovaném na nějaké super párty.

Mozarella v marinádě

Mozzarella a cherry rajčátka naložené v marinádě z oleje, octa, nálevu ze sýru a bazalky.

Mrkvové hranolky s parmezánem

Vyzkoušejte tento překvapující recept na zdravé hranolky, které ale chutnají úžasně a skvěle se hodí nejen jako občerstvení k party menu, ale také k příjemnému posezení u sklenky vína s přáteli, či těmi nejbližšími.

Nakládané chilli papričky plněné sýrovou pěnou

Skvělá chuťovka k pivu či vínu! Dále servírujeme jen tak, spolu s pečivem například ke grilovaným pokrmům, k pečeným masům, nebo podáváme jako součást párty menu.

Nakládané olomoucké tvarůžky

Olomoucké tvarůžky spolu s nakrájenými feferonkami a cibulí naskládané do sklenic, zalité kořeněným olejem.

Nakládané tvarůžky

Olomoucké tvarůžky naložené spolu s cibulí a česnekem, zalité olejem, ochucené mletou pálivou paprikou a pepřem.

Nakládané tvarůžky II.

Kdo se nebojí typické chuti olomouckých tvarůžků, pak této pochoutce neodolá! Jedná se o kousky tvarůžků obalené do směsi koření a bylinek, promíchané s olejem, česnekem a cibulí, podávané dobře odleželé.

Nakládaný hermelín s majoránkou

Ať už na něj máte chuť vy, a nebo jste se jej rozhodli připravit jako dárek – touto klasikou určitě nezklamete. Projekt Zrozeno v EU přináší zajímavý recept na naložený hermelín. Díky naložení do kvalitního oleje hermelín dlouho vydrží a navíc se skvěle rozleží.

Nakládaný hermelín s ořechovou náplní

Ořechovou náplní naplněné hermelíny, naložené v oleji.

Naložené hranolky

V troubě upečené hranolky Crispers d firmy McCain, zapečené v košíčku či zapékací misce spolu s natrhaným pečeným kuřecím masem, kukuřicí, jarní cibulkou a sterilovanými fazolemi, to vše posypané nastrouhaným sýrem.

Olivové bochánky

Drobné pečivo k pivu či vínu.

Orestované žampióny s kořením

Chuťovka k pivu z opečených a okořeněných plátků žampiónů.

Paprikový hermelín s toskánským čatní

Rodina, přátelé, chlebíčky a Novoroční přípitek. Je váš Silvestr stále stejný a chybí mu něco nového? Pokud ano, vyzkoušejte místo nudných chlebíčků a jednohubek třeba vlastnoručně vyrobené čatní plné vánočního koření napárované s Hermelínem.

Parmazánové chipsy II.

Půvabná, chutná a netradiční dekorace slaných jídel. Dozdobí a ozvláštní saláty, zapékanou zeleninu i jednohubky.

Parmazánové kuličky

Kuličky z vařených nastrouhaných brambor, parmazánu, sušeného česneku, mouky a vajec. Obalené ve strouhance a smažené.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků