Nechte se inspirovat netradičním receptem k hranolkům. Jde o listy čekanky plněné dvěma slanými krémy – dipy, lodičky z čekanek ozdobené paprikou a hráškem, servírované s hranolky, které ale nesmažíme, ale pečeme!
Ingredience:
1 ks | čekanka |
2 ks | filé z ančoviček |
12 ks | hrášků na ozdobu |
1 svazek | čerstvých bylinek (petrželka, kerblík, meduňka atp.) |
1 lžička | hořčice |
1 lžička | mletého kmínu (nejlépe římského) |
400 g | McCain Fri'Style |
200 g | čerstvého tvarohu |
50 ml | olivového oleje |
50 ml | ajvaru (paprikového pyré) |
červená paprika | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Čekanku rozebereme na jednotlivé lístky. Bylinky omyjeme, osušíme a nadrobno nasekáme. Ančovičkové filé nasekáme na stejně drobné kousky. Vše spojíme s hořčicí, olivovým olejem a polovinou tvarohu.
- Hmotu přendáme do cukrářské stříkačky a s její pomocí nanášíme na listy čekanky. Ozdobíme hráškem.
- Ajvar spojíme se zbylou částí tvarohu a dochutíme solí, pepřem a kmínem. Hmotu nanášíme na listy čekanky.
- Papriku omyjeme, přeřízneme napůl, odstraníme jádřince a podélně nakrájíme na proužky o šířce 1 cm. Použijeme k ozdobení.
- McCain Fri’Style připravíme podle pokynů na obalu. Podáváme spolu s dipy na čekance.
Recept k článku: Jak si nejlépe pochutnat na hranolkách? Vyzkoušejte naše recepty!