REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jak si nejlépe pochutnat na hranolkách? Vyzkoušejte naše recepty!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Křupavé hranolky patří po celém světě mezi oblíbené způsoby úpravy brambor – jsou rychle a jednoduše hotové a skvěle chutnají k různým typům jídel. Poradíme vám, čím pohostit rodinu a přátele tak, že se budou olizovat až za ušima – a navíc bez výčitek.


První hranolky spatřily světlo světa již na přelomu 18. a 19. století – dodnes se vedou spory, jestli jejich kolébkou je Francie či Belgie. Jejich domácí přípravu pak velmi zjednodušil vynález zmrazených hranolek, se kterým přišla v polovině 20. století firma McCain a netrvalo dlouho, než přišla s nápadem vytvořit hranolky do trouby připravované bez dalšího přidaného oleje. Díky tomu již není třeba dlouho škrábat a krájet brambory ani vlastnit fritézu – stačí jen dát již připravené hranolky na plech, vložit do trouby a za dvacet minut je hotovo. Navíc s trendem zdravého životního stylu se snižuje také obsah soli i hladina nasycených tuku, takže i tato příloha vnímaná dříve jako nezdravá, může být součástí běžného vyváženého jídelníčku – pokud se to s ní samozřejmě nepřehání a také pokud se doplní zdravými potravinami jako je zelenina, ryby, ovčí či kozí sýr atd.

Co tedy k hranolkám připravit? Většinu lidí možná napadne „smažák“ nebo řízek. Ano, tyto pokrmy jsou klasika, ale stojí za to se pustit i na neprobádanou půdu a vyzkoušet něco netradičního a zdravějšího… Nechte se inspirovat.

 

Tipy na dipy

Hranolky nemusí sloužit pouze jako příloha k hlavnímu jídlu, je to i rychlý způsob, jak pohostit početnou návštěvu. Stačí k nim připravit chutné dipy, do nichž si lze hranolky namáčet. Naše rada: pro tuto příležitost jsou ideální hranolky do tvaru písmene U (např. McCain Fri’Style), do něhož se dip nabere podobně jako do lžičky…

 

Recepty se objeví po kliknutí na jejich název nebo fotografii!

 

 

 

 

 

Steakhouse Frites chutnají nejlépe s dobrými přáteli

Přátelé, pohoda, k tomu chutné jídlo a zážitky na celý život. Současným trendem jsou nové kulinární požitkářské objevy a mnozí z nás s přáteli tráví společné chvíle vařením a ochutnáváním nových jídel. Co takhle vyzkoušet něco nového ze světa hranolek? Připravte si s přáteli ochutnávku nových Steakhouse Frites od McCain! Široké steakové hranolky jsou lahůdka – extra křupavé na povrchu a plné skvělé chuti brambor uvnitř. K tomu výborné dipy a omáčky a nový chuťový zážitek je na světě: jen tak jíst rukama, trávit spolu čas a užívat si skvělé chvíle. Steakhouse Frites od McCain jsou naladěné na vaši vlnu a určitě zapadnou do party mezi vaše přátele!

Příprava: Hranolky Steakhouse Frites pouze vysypte rovnoměrně na plech a bez přidání oleje pečte v troubě 20 minut při teplotě viz návod na obalu.

Steakhouse Frites od McCain: 69,90 Kč / 650 g

 

Výjimečné hranolky Bistro Style

Pro všechny, kteří mají rádi jedinečné zážitky a rádi překvapují sebe anebo druhé, připravila značka McCain hranolky Bistro Style s plnou chutí brambor a extra křupavou slupkou. Nezáleží na tom, jestli chcete odměnit sebe anebo své blízké, hranolky Bistro Style inspirované nejnovějšími kulinárními trendy vykouzlí tu správnou a výjimečnou chvíli, při které si přijdou na své chuťové pohárky každého gurmána. Hranolky Bistro Style od McCain jsou křupavým zážitkem, který přemění i všední okamžik na jedinečný.

Příprava: Hranolky Steakhouse Frites pouze vysypte rovnoměrně na plech a bez přidání oleje pečte v troubě 20 minut při teplotě viz návod na obalu.

Bistro Style od McCain: 69,90 Kč / 650 g

 

Více receptů najdete na www.mccain.cz, nebo v naší databázi internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz zde: Recepty jídel… Dobrou chuť!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Rychlé a chutné svačiny pro děti i dospělé podle Drůbežářského závodu Klatovy

Září a s ním spojený začátek nového školního roku je pro každého jinak náročný. Děti se těší na nové zážitky a kamarády a rodiče organizují, jak všechno zvládnout. Jeden z důležitých úkolů pro rodiče je připravit dětem svačinu, která je nejen nasytí ale bude zároveň i velmi pestrá. Ideálním řešením je ovoce, zelenina a k tomu jednoduché ale vydatné tipy od Drůbežářského závodu Klatovy. Kombinace křupavého čerstvého pečiva, svěží zeleniny a Kuřecí prsní zauzené šunky nejvyšší jakosti krájené, která je oceněná značkou kvalitních potravin KLASA a certifikátem České cechovní normy nebo Kuřecího dětského junioru bez přidaných E, tak potěší nejen malého školáka, ale i teenagera a neodolají ani samotní rodiče.

číst dále ...

Prague mussel week odstartoval. Zapojí se Les Moules, Bruxx i Grandhotel Pupp

Týden od 21. do 27. září patří v desítkách restaurací holandským slávkám. Druhý ročník festivalu Prague mussel week nabízí zvýhodněná mušlová menu připravená skutečnými kulinářskými esy. Zapojili se například Les Moules, Bruxx či Grandhotel Pupp. Recepty na slávkové pochoutky od šéfkuchařů zapojených restaurací jsou dostupné i na webu PMW.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Ochutnejte nejznámější jídla z dánské kuchyně

Dánská kuchyně je pro většinu z nás spíše velkou neznámou, při pohledu na typická dánská jídla však brzy zjistíte, že by byla chyba ji nevyzkoušet. Vyniká totiž použitím čerstvých, lokálních surovin s důrazem na ingredience, které se pěstují či chovají přímo v Dánsku. Jídla inspirovaná dánskou kuchyní si můžete dopřát v rámci Dánského menu, které bude k dostání už příští týden na všech pobočkách Bageterie Boulevard.

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy