REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

příprava za studena

Čekankové lodičky

Nechte se inspirovat netradičním receptem k hranolkům. Jde o listy čekanky plněné dvěma slanými krémy – dipy, lodičky z čekanek ozdobené paprikou a hráškem, servírované s hranolky, které ale nesmažíme, ale pečeme!

Falešný tatarák

Z olomouckých tvarůžků, brambor, žloutků, másla, cibule a hořčice připravený chutný vegetariánský tatarák.

Feta nakládaná s bylinkami

Typický řecký sýr skvělé chuti naložený do směsi sušených bylinek a česneku, marinovaný v chladnu v olejové lázni.

Hermelín marinovaný, nakládaný

Na čtvrtiny nebo šestiny nakrájené hermelíny, proložené kolečky cibule, lupínky česneku a pokrájenými feferonkami, dochucené novým kořením a tymiánem, zalité olejem, 3 dny marinované.

Hermelín plněný pomazánkami

Ve vrstvách poskládaný nakrájený hermelín, potřený šunkovou pomazánkou a pomazánkou ze žervé.

Hermelín s praženými ořechy, česnekem a petrželkou

Rozkrojený hermelín plněný směsí opražených vlašských ořechů, sekané petrželky a rozetřeného česneku.

Hermelíny s ořechovou náplní

Naplněné hermelíny směsí z ořechů, vydlabané části hermelínů, česneku, másla, pepře a soli.

Marinovaná feta

Feta nebo balkánský sýr marinovaný v nálevu z oleje, bylinek a stroužků česneku.

Marinovaná vejce

Takto připravená vejce podáváme s chlebem a sklenicí piva.

Mexická salsa s kukuřicí, zeleninové a bramborové hranolky

Další tip na rychlé pohoštění skvělé například k pivu či vínu servírovaném na nějaké super párty.

Mozarella v marinádě

Mozzarella a cherry rajčátka naložené v marinádě z oleje, octa, nálevu ze sýru a bazalky.

Nakládané chilli papričky plněné sýrovou pěnou

Skvělá chuťovka k pivu či vínu! Dále servírujeme jen tak, spolu s pečivem například ke grilovaným pokrmům, k pečeným masům, nebo podáváme jako součást párty menu.

Nakládané olomoucké tvarůžky

Olomoucké tvarůžky spolu s nakrájenými feferonkami a cibulí naskládané do sklenic, zalité kořeněným olejem.

Nakládané tvarůžky

Olomoucké tvarůžky naložené spolu s cibulí a česnekem, zalité olejem, ochucené mletou pálivou paprikou a pepřem.

Nakládané tvarůžky II.

Kdo se nebojí typické chuti olomouckých tvarůžků, pak této pochoutce neodolá! Jedná se o kousky tvarůžků obalené do směsi koření a bylinek, promíchané s olejem, česnekem a cibulí, podávané dobře odleželé.

Nakládaný hermelín s majoránkou

Ať už na něj máte chuť vy, a nebo jste se jej rozhodli připravit jako dárek – touto klasikou určitě nezklamete. Projekt Zrozeno v EU přináší zajímavý recept na naložený hermelín. Díky naložení do kvalitního oleje hermelín dlouho vydrží a navíc se skvěle rozleží.

Nakládaný hermelín s ořechovou náplní

Ořechovou náplní naplněné hermelíny, naložené v oleji.

Pivní “tataráček”

Nastrouhané sýry ochucené pivem, worcesterskou omáčkou, hořčicí …. servírované s opečeným pečivem.

Pivní tvaroh

Ochucený tvaroh, odležený, servírovaný smíchaný s hořčicí a jemně nasekanou jarní cibulkou.

Pivní tvarůžky

Kostičky tvarůžek promíchané s cibulí a česnekem, opepřené a pak odležené.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy