REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

příprava za studena

Falešný tatarák

Z olomouckých tvarůžků, brambor, žloutků, másla, cibule a hořčice připravený chutný vegetariánský tatarák.

Feta nakládaná s bylinkami

Typický řecký sýr skvělé chuti naložený do směsi sušených bylinek a česneku, marinovaný v chladnu v olejové lázni.

Hermelín marinovaný, nakládaný

Na čtvrtiny nebo šestiny nakrájené hermelíny, proložené kolečky cibule, lupínky česneku a pokrájenými feferonkami, dochucené novým kořením a tymiánem, zalité olejem, 3 dny marinované.

Hermelín plněný pomazánkami

Ve vrstvách poskládaný nakrájený hermelín, potřený šunkovou pomazánkou a pomazánkou ze žervé.

Hermelín s praženými ořechy, česnekem a petrželkou

Rozkrojený hermelín plněný směsí opražených vlašských ořechů, sekané petrželky a rozetřeného česneku.

Hermelíny s ořechovou náplní

Naplněné hermelíny směsí z ořechů, vydlabané části hermelínů, česneku, másla, pepře a soli.

Marinovaná feta

Feta nebo balkánský sýr marinovaný v nálevu z oleje, bylinek a stroužků česneku.

Marinovaná vejce

Takto připravená vejce podáváme s chlebem a sklenicí piva.

Mozarella v marinádě

Mozzarella a cherry rajčátka naložené v marinádě z oleje, octa, nálevu ze sýru a bazalky.

Nakládané olomoucké tvarůžky

Olomoucké tvarůžky spolu s nakrájenými feferonkami a cibulí naskládané do sklenic, zalité kořeněným olejem.

Nakládané tvarůžky

Olomoucké tvarůžky naložené spolu s cibulí a česnekem, zalité olejem, ochucené mletou pálivou paprikou a pepřem.

Nakládané tvarůžky II.

Kdo se nebojí typické chuti olomouckých tvarůžků, pak této pochoutce neodolá! Jedná se o kousky tvarůžků obalené do směsi koření a bylinek, promíchané s olejem, česnekem a cibulí, podávané dobře odleželé.

Nakládaný hermelín s ořechovou náplní

Ořechovou náplní naplněné hermelíny, naložené v oleji.

Pivní “tataráček”

Nastrouhané sýry ochucené pivem, worcesterskou omáčkou, hořčicí …. servírované s opečeným pečivem.

Pivní tvaroh

Ochucený tvaroh, odležený, servírovaný smíchaný s hořčicí a jemně nasekanou jarní cibulkou.

Pivní tvarůžky

Kostičky tvarůžek promíchané s cibulí a česnekem, opepřené a pak odležené.

Plněný Vltavín

Sýr prokládaný a plněný zeleninou, marinovaný v oleji a pepři.

Rajčatový dip s toustem

V domácích podmínkách vyrobený rajčatový dip, servírovaný spolu s hranolkami zeleniny a opečenými tousty.

Smetanovo-tvarůžková pomazánka

Opravdu aromatická pomazánka ze syrečků naložených ve smetaně. Po odležení k nim přidáme cibulku, uzenou papriku a další suroviny.

Sýrové kuličky

Z utřeného másla, nivy, ořechů a žervé připravené kuličky, obalené v nastrouhaných ořechách.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy