REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládaný hermelín s ořechovou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ořechovou náplní naplněné hermelíny, naložené v oleji.


Ingredience:
4 kshermelíny
1 kspalice česneku
1 ksvelké cibule
1-2 ksfeferonek
100 gmletých vlašských ořechů
červená mletá paprika
nové koření
tymián
pepř
sůl

Postup:

1. Hermelíny rozkrojíme podélně a vnitřek vydlabeme lžičkou (povrch sýru nesmíme porušit)
2. Vydlabanou hmotu promícháme s drcenými ořechy, prolisovaným česnekem, sladkou paprikou a pepřem
3. Směsí naplníme sýr a druhou polovinou směs přiklopíme
4. Na dno skleněné nádoby dáme kolečka cibule a nové koření, vložíme sýr, posypeme tymiánem, proložíme feferonkami
5. Naplněnou sklenici zalijeme kvalitním olejem a týden necháme rozležet v lednici
6. Ořechovou náplní naplněné hermelíny podáváme z chlebem, pečivem a kvalitním chlazeným pivem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy