Ořechovou náplní naplněné hermelíny, naložené v oleji.
Ingredience:
4 ks | hermelíny |
1 ks | palice česneku |
1 ks | velké cibule |
1-2 ks | feferonek |
100 g | mletých vlašských ořechů |
červená mletá paprika | |
nové koření | |
tymián | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Hermelíny rozkrojíme podélně a vnitřek vydlabeme lžičkou (povrch sýru nesmíme porušit)
2. Vydlabanou hmotu promícháme s drcenými ořechy, prolisovaným česnekem, sladkou paprikou a pepřem
3. Směsí naplníme sýr a druhou polovinou směs přiklopíme
4. Na dno skleněné nádoby dáme kolečka cibule a nové koření, vložíme sýr, posypeme tymiánem, proložíme feferonkami
5. Naplněnou sklenici zalijeme kvalitním olejem a týden necháme rozležet v lednici
6. Ořechovou náplní naplněné hermelíny podáváme z chlebem, pečivem a kvalitním chlazeným pivem.
Autor receptu: Dalibor Marounek