REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hermelín plněný pomazánkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve vrstvách poskládaný nakrájený hermelín, potřený šunkovou pomazánkou a pomazánkou ze žervé.


Ingredience:
2 kshermelíny
5 ksjader vlašských ořechů
Na šunkovou pomazánku:
120 gšunky nebo šunkového salámu
80 gmásla
40 mlmléka
sladká mletá paprika
sůl
Na pomazánku ze žervé:
1 balenížervé
20 mlmléka
60 gmásla
5 gsardelové pasty

Postup:

1. Středně vyzrálé hermelíny dáme do chladničky ztuhnout, pak z nich alespoň částečně seškrábeme povrchovou plíseň a naplocho je rozkrájíme na tři plátky
2. Připravíme si pomazánky, nejdříve třeba tu šunkovou; povolené máslo utřeme s mlékem do pěny, přidáme mletou, nebo na malé kostičky nakrájenou šunku nebo šunkový salám, podle chuti sladkou papriku, mírně osolíme a vše dobře promícháme
3. Pomazánku se žervé připravíme z povoleného másla utřeného s mlékem do pěny, do kterého vetřeme žervé se sardelovou pastou
4. Začneme sestavovat hermelíny; na spodní plát sýra (připravujeme oba sýry naráz) naneseme šunkovou pomazánku, na ní položíme původní prostřední část hermelínu, kterou potřeme 2/
3 pomazánky ze žervé, přikryjeme vrchním plátkem sýra
5. Zbylou částí pomazánky ze žervé potřeme povrch i boky vyskládaných hermelínů, vidličkou ozdobně mřižkovitě zbrázdíme
6. Kolem dokola povrch ozdobíme čtvrtkami nebo půlkami jader vlašských ořechů jako dort
7. Naplněné hermelíny dáme do ledničky ztuhnout, aby se dobře porcovaly, ztuhlé nakrájíme na 5 dílů a podáváme s pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy