REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hermelín plněný pomazánkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve vrstvách poskládaný nakrájený hermelín, potřený šunkovou pomazánkou a pomazánkou ze žervé.


Ingredience:
2 kshermelíny
5 ksjader vlašských ořechů
Na šunkovou pomazánku:
120 gšunky nebo šunkového salámu
80 gmásla
40 mlmléka
sladká mletá paprika
sůl
Na pomazánku ze žervé:
1 balenížervé
20 mlmléka
60 gmásla
5 gsardelové pasty

Postup:

1. Středně vyzrálé hermelíny dáme do chladničky ztuhnout, pak z nich alespoň částečně seškrábeme povrchovou plíseň a naplocho je rozkrájíme na tři plátky
2. Připravíme si pomazánky, nejdříve třeba tu šunkovou; povolené máslo utřeme s mlékem do pěny, přidáme mletou, nebo na malé kostičky nakrájenou šunku nebo šunkový salám, podle chuti sladkou papriku, mírně osolíme a vše dobře promícháme
3. Pomazánku se žervé připravíme z povoleného másla utřeného s mlékem do pěny, do kterého vetřeme žervé se sardelovou pastou
4. Začneme sestavovat hermelíny; na spodní plát sýra (připravujeme oba sýry naráz) naneseme šunkovou pomazánku, na ní položíme původní prostřední část hermelínu, kterou potřeme 2/
3 pomazánky ze žervé, přikryjeme vrchním plátkem sýra
5. Zbylou částí pomazánky ze žervé potřeme povrch i boky vyskládaných hermelínů, vidličkou ozdobně mřižkovitě zbrázdíme
6. Kolem dokola povrch ozdobíme čtvrtkami nebo půlkami jader vlašských ořechů jako dort
7. Naplněné hermelíny dáme do ledničky ztuhnout, aby se dobře porcovaly, ztuhlé nakrájíme na 5 dílů a podáváme s pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy