REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hermelín plněný pomazánkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve vrstvách poskládaný nakrájený hermelín, potřený šunkovou pomazánkou a pomazánkou ze žervé.


Ingredience:
2 kshermelíny
5 ksjader vlašských ořechů
Na šunkovou pomazánku:
120 gšunky nebo šunkového salámu
80 gmásla
40 mlmléka
sladká mletá paprika
sůl
Na pomazánku ze žervé:
1 balenížervé
20 mlmléka
60 gmásla
5 gsardelové pasty

Postup:

1. Středně vyzrálé hermelíny dáme do chladničky ztuhnout, pak z nich alespoň částečně seškrábeme povrchovou plíseň a naplocho je rozkrájíme na tři plátky
2. Připravíme si pomazánky, nejdříve třeba tu šunkovou; povolené máslo utřeme s mlékem do pěny, přidáme mletou, nebo na malé kostičky nakrájenou šunku nebo šunkový salám, podle chuti sladkou papriku, mírně osolíme a vše dobře promícháme
3. Pomazánku se žervé připravíme z povoleného másla utřeného s mlékem do pěny, do kterého vetřeme žervé se sardelovou pastou
4. Začneme sestavovat hermelíny; na spodní plát sýra (připravujeme oba sýry naráz) naneseme šunkovou pomazánku, na ní položíme původní prostřední část hermelínu, kterou potřeme 2/
3 pomazánky ze žervé, přikryjeme vrchním plátkem sýra
5. Zbylou částí pomazánky ze žervé potřeme povrch i boky vyskládaných hermelínů, vidličkou ozdobně mřižkovitě zbrázdíme
6. Kolem dokola povrch ozdobíme čtvrtkami nebo půlkami jader vlašských ořechů jako dort
7. Naplněné hermelíny dáme do ledničky ztuhnout, aby se dobře porcovaly, ztuhlé nakrájíme na 5 dílů a podáváme s pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy