REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hermelín s praženými ořechy, česnekem a petrželkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozkrojený hermelín plněný směsí opražených vlašských ořechů, sekané petrželky a rozetřeného česneku.


Ingredience:
2 kshermelínu
1 ksstroužku česneku
4 lžícevlašských ořechů
2 lžícesekané petrželové nati
A dále:
brusinkový džem

Postup:

1. Hermelíny rozkrojíme po délce a vydlabeme vnitřek
2. Ořechy nastrouháme a nasucho opražíme, až se rozvoní
3. Po vychladnutí smícháme ořechy s vydlabanými vnitřky sýra, rozetřeným česnekem a sekanou petrželkou
4. Vzniklou hmotou naplníme první misku ze sýra a přikryjeme druhou částí
5. Přitiskneme, zabalíme do alobalu či folie a dvě hodiny necháme v lednici rozležet
6. Podáváme samotné, s brusinkami či pečivem k vínu nebo pivu.

Poznámka:

Autor textu: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy