REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hermelín marinovaný, nakládaný

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na čtvrtiny nebo šestiny nakrájené hermelíny, proložené kolečky cibule, lupínky česneku a pokrájenými feferonkami, dochucené novým kořením a tymiánem, zalité olejem, 3 dny marinované.


Ingredience:
4 kshermelíny
5 kskuličky nového koření
2 ksfeferonky nebo jiné pálivé papriky
2 ksstroužky česneku
100 gcibule
asi 100 goleje
špetka tymiánu

Postup:

1. Hermelíny nakrájíme na čtvrtiny nebo šestiny a vkládáme je do sklenice těsně k sobě, aby zůstalo co nejméně volného prostoru, při vkládání sýry prokládáme na plátky nakrájenou cibulí, lupínky nakrájeného česneku, pokrájenými feferonkami, tymiánem a novým kořením
2. Urovnané hermelíny zalijeme olejem tak, aby byly sýry úplně potopené
3. Sklenici uzavřeme a dáme do chladu a temna asi na 3 dny marinovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy